woensdag 13 december 2023

Je zou er bijna laat voor thuis gaan komen

Er zou vandaag een front overtrekken. 


En dat deed het. Het werd ook meteen negen graden kouder dan gisteren. Die temperatuurverlaging werd overigens goed voorspeld; de verwachte regen daarentegen niet.

Hoe lang hebben we dit huis nou? 
Zeventien jaar en eindelijk hebben we een oplossing voor een irritatie die er al vanaf het begin is.


Als we in het donker thuiskomen is het altijd klungelen om de sleutel in het slot te krijgen. Dat wordt voor een deel veroorzaakt doordat er een beschermkapje over het sleutelgat gedraaid kan worden. Een ander deel is het gebrek aan licht. Zelfs als de lampen van de buren branden kunnen we het slot moeilijk onderscheiden omdat de balken van de pergola hun schaduw precies over het slot laten vallen.

Sinds gisteren hebben we een oplossing. Een lamp op zonne-energie met bewegingssensor. 
Helemaal geweldig. 


Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Roelie zei

Tis hier eindelijk een hele dag droog geweest. Kwam goed uit want al het gootwerk werd vernieuwd. Ook een regenton extra erbij. Nu wachten we weer op de regen😀, benieuwd of alles goed doorstoomt.
Kleine moeite en geeft veel plezier zo'n lamp.

Emie zei

Soms kan een eenvoudige oplossing zoveel comfort bieden.Waarom hebben we dit niet eerder gedaan, denk je dan en ben je er des te blijer mee.

Ton zei

Hoi Roelie, Maar scheen er ook een zonnetje bij? Daar is iedereen wel aan toe geloof ik. Droog tijdens werkzaamheden is wel heel prettig. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Emie, Die zonnepaneel dingen maken het ook wel een stuk eenvoudiger. We hadden dus eigenlijk al veel eerder aan deze lampoplossing kunnen denken maar zijn zeer tevreden. Met groetenTon

Marjorie zei

Haha, wij hadden precies hetzelfde. Wij wonen al 20 jaar in ons huis en hadden al die tijd problemen met te weinig licht bij de voordeur. Sinds een jaar hebben we ook een lampje met zonnepaneel én bewegingsmelder. Onze eerste gedachte: "hadden we jaren eerder moeten doen"!

Ton zei

Hoi Marjorie, Ha, zo uniek zijn we dus gelukkig ook weer niet. Maar wat kan je dan tevreden zijn. Met groetenTon