zaterdag 23 december 2023

Zo makkelijk kan het gaan

Weer helemaal gewend aan het weer.
En…..viel er maar wat van de regen in het zuiden.

De wekkers stonden afgelopen dinsdag op 07.10. Dus werden om we om 06.00 uur wakker.
Zeheg?
Jaha.
Zou je niet liever 12 januari samen met mij terugvliegen in plaats van de zevenentwintigste?
Ja, hoor. Dat lijkt me heerlijk.
En voor 07.00 uur had ik een nieuw ticket.

We aten afgelopen dagen spruitjes met spekjes, zuurkool met worst en morgen staat er erwtensoep op het menu. Daar maak ik een grote pan van zodat we er ook met kerst van kunnen eten. Een kommetje op eerste kerstdag omdat we samen de middagdienst in het hospice draaien en daar dan ‘s avonds mee-eten. Tweede kerstdag eet Rick alleen snert omdat ik dan opnieuw een dienst in het hospice draai.
Natuurlijk zijn er ook fondantkransjes gekocht en is de eerste kerststol op een oortje na gevild. Rick roept stoer dat het bij die ene krans moet blijven maar morgen zijn de winkels ook open. Dus wie weet. Het vlees is zwak tenslotte.

Mijn nieuwe bril kijkt niet fijn dus ging ik terug naar Specsavers. Er werd direct een nieuwe oogmeting gedaan die dezelfde sterkte aangaf. Vervolgens werd gekeken of de varifocus op de goede hoogte zit. Die bleek te laag te zitten. Geen probleem. Er worden zonder kosten nieuwe glazen geslepen.
Werd ik de volgende dag gebeld of ik mijn montuur wilde inleveren zodat de nieuwe glazen op maat gemaakt kunnen worden omdat het model uit de collectie is gehaald.
Oei, vroeg ik: hoe lang duurt dat?
Twee weken in verband met de feestdagen.
Dat is wel lastig want mijn oude reservebril ligt in Spanje.
Geen probleem. U kunt een nieuw montuur komen uitzoeken.

Kijk: dat is nog eens een geweldige service. Hulde.


Met groeten Ton 

6 opmerkingen:

Marthy zei

Vandaag nog een kerstcake gebakken en verder heb ik alles wel op orde. Maar geen fondantkransjes gekocht, jammer. Wij wensen jullie mooie dagen en een goed en gezond 2024.

An uit de Zaanstreek zei

Heerlijk dat ik jullie nog steeds kan volgen, van elk bericht geniet ik weer! Prettige dagen samen wens ik jullie toe en n goed 2024! Dikke knuffel voor jullie! 😘

miekequilt zei

Keurige service. Fijn dat jullie deze dagen in het hospice zijn. Lijkt me zwaar maar mooi. Zeker nu. Heel veel sterkte en plezier gewenst.
En een fijne Kerst, goede jaarwisseling en een gezond 2024. 🎄

Mevrouw Niekje zei

Ik heb weer genoeg fondantkransjes ingeslagen om tot Pasen van de kunnen snoepen (een per dag!). En dan komen de paaseitjes in vele smaken en met vele vullingen, daar doe ik dan weer mee tot de eerste sinterklaaslekkernijen in de winkels liggen, zoals kikkers en muizen, ongeveer vanaf augustus!
Wat een geweldige service van Specsavers, fijn hoor! Gezellige dagen Ton en Rick! xx

Y. Schoutsen zei

Fijn dat je langer kunt blijven Ên een nieuw montuur krijgt (ik dacht even dat je brilloos tot je terugvlucht moest doorbrengen). Lekker snoepen!

Emie zei

Geniet maar volop van al het Nederlandse lekkers dat nu binnen handbereik ligt! De bewoners van het Hospice boffen met jullie.