vrijdag 23 juni 2023

De afronding

Gisteren wandelden we de laatste Spaanse trainingsdag. Meteen een mooie dagbesteding zodat ik nauwelijks last had van de stilte nadat de gasten waren vertrokken.


Het begint in rap tempo op te warmen en dat maakte de wandeling wel wat zwaar. Ik had zelfs een blaar en dat had niets met de nieuwe wandelsokken te maken. Die zaten heerlijk.
Het weerhield me in ieder geval niet om wat zaden te verzamelen op deze helling.

Terwijl Rick verschillende wassen draaide, hield ik me vanmorgen bezig met het verplaatsen van de potplanten. Die gaan weer in waterbakken om de hete zomer door te komen. Het is behoorlijk wat sjouwwerk en ik moest ook nog een extra bak maken, nu vier in totaal want ik denk niet dat ik ooit al zoveel potten had staan.


Het oogt wel meteen wat troosteloos. Zeker met de modderige afdrukken op de tegels en de lege onderzetters.


De cactussen die her en der staan kunnen twee maanden zonder water zeker als ik ze bij de voordeur op een wat beschutte plaats zet met slechts een uur of vier ochtendzon.


Hier staan de jongens en meisjes die van schaduw houden. Naast de wormenhotels.


Dit zijn de droogteminners die in tegenstelling tot de cactussen wel wat water willen. Hier heb ik een laagje zand in de bak zodat het er wel vochtig is maar er geen laag water in staat.


Hier zijn de gematigden plus een zonaanbiddende Spaanse margriet maar daar had ik geen betere plaats voor.


En nu op naar Colibri waar we met de tijdelijke sopraan van het koor en haar man voor een laatste sateh gaan.

Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Spannend toch telkens weer of ze de hete zomer gaan overleven of niet. Je laat ze toch iedere keer met een beetje pijn in het hart achter. Groetjes, Bernadette

Mevrouw Niekje zei

Huh? Sateh? In Spanje?

Ton zei

Hoi Bernadette, Zeker. Maar die waterbakken werken wel heel goed. En….elke week worden huis en tuin geïnspecteerd door een vriend. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Sateh bij het Nederlande restaurant. Met groetenTon

Mevrouw Niekje zei

Ah, wist niet dat er een Nederlands restaurant bij jullie in de buurt is.

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Er zijn meerdere restaurants met Nederlandse eigenaren maar twee hebben een Nederlandse keuken. Eigenlijk een veredelde snackbar maar met goede kwaliteit. Heerlijk om af en toe eens heen te gaan. Met groetenTon