woensdag 14 juni 2023

Als een speerNee, het is niet zo dat bij het nieuwe tafeltje een nieuwe stoel gezocht moest worden. Die stoel wilden we al veel langer om de inmiddels aftandse stoelen uit de erfenis van zus te vervangen maar we konden niets vinden. Nou is dat niet helemaal de waarheid. We zagen prachtige stoelen maar met bijbehorende prijzen. 
Anyway. We togen gisteren naar IKEA en kochten dit exemplaar. 
Hij zit heerlijk en we hebben besloten om eenzelfde model met een lagere rugleuning en okergele bekleding bij te kopen.

Nu ziet het er wel wat grijs/zwart en kaal uit maar dat komt vanwege de gasten die in aantocht zijn. 
Alles wordt gekuist en opgeruimd. Zeker dat opruimen want langzaam aan slibt het toch wat dicht met snuisterijen en gevonden spullen.
Trouwens Rick neemt op de foto de keukenlades onder handen.

Het winkelen liep sowieso als een speer. Ten eerste geen onderling gedoe over keuze of wat dan ook en Rick, als notoire antishopper, ging zelfs akkoord om meteen langs de Decathlon te gaan om te zien of er nog een bruikbaar koopje was. Ja, een paar wandelschoenen voor mij.

Nadat we vorige week de badkamer schilderden en de boel naderhand weer schoonmaakten viel er een van de zes plakspiegeltjes van de muur.Meteen tijd om Rick’s droomspiegel te kopen: met ingebouwd licht en verwarming. Ook daarvoor werd op de website van de blauwe doos gezocht.
Tja, een exemplaar met afgeronde hoeken. Die is aan mij niet besteed. Dus daarvoor gingen we meteen door naar Leroy Merlin. Die zit naast de Decathlon. Binnen tien minuten stonden we buiten met een zeer gewenst exemplaar. Een makkie dus.

Oei, een makkie? Ik maak me druk of we wel mooie gaten in de glazenblokkenmuur kunnen boren. Is het muurtje wel stevig genoeg? En hoe gaat dat met die elektriciteit? 

Nou ja, ik blijf een piekerraar.

Eerst vanmorgen maar aan de klus begonnen. En dat ging van een leien dakje.Met een half uur klaar.

Zeer tevreden.

Dan meteen maar een volgende klus.

Met de gasten in aantocht kunnen we kussens van de loungeset niet in de logeerkamer kwijt en de wilde dieren schuifelen nog steeds rond huis en tuin.
Zeheg?
Jaha.
Kan je niet een hoes maken of zoiets?Ik kan alles.

Naaimachine naar buiten, dekzeil op maat geknipt en hop met de geit.Laat het wild en de gasten maar komen.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Haha.. goed bezig hoor! Zo te zien draai jij nergens je hand voor om, chapeau!

Y. Schoutsen zei

Wow! Wat een productiviteit en mooie nieuwe spullen!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, O maar er zijn genoeg dingen waar ik ze wel voor omdraai. Papierwerk, dingen regelen, computergedoe etc. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Yvonne, De productiviteit liep wat achter op schema. Gasten zorgen da voor een inhaalslag. Lekker als het weer gedaan is..Met groetenTon