vrijdag 9 juni 2023

Word ik gewoon oud

of is het ontwenning?

Gisteravond hadden we gasten voor het dinner. Heel genoeglijk was het en ik dronk een glas witte wijn. Nu ben ik nooit, afgezien van een paar dorpsfeesten en een uit de hand gelopen oudejaarsfeest een groot innemer geweest maar de laatste jaren drink ik nog maar zo af en toe een glaasje.
Ach en omdat het zo gezellig was werd het, zeker voor ons, heel laat en had ik uiteindelijk drie glazen te pakken. 
Vanmorgen had ik dan ook wat moeite met opstarten en dat terwijl het schilderen van de badkamer op het programma stond. 
We willen die klus klaar hebben voordat er op 16 juni gasten komen. 

Zo tegen een uur of tien was ik wel weer boven jan en togen we aan het werk. 
Eerst zoveel mogelijk spullen naar buiten slepen en de draadverlichting demonteren.

Nu is de badkamer best groot maar wel wat onhandig qua indeling. Je hebt op sommige hoeken wat moeilijk toegang tot de muur. Zeker in de nok. Dat deed Rick dan ook.
Het werk vorderde voorspoedig en zo tegen twee uur was het schilderwerk klaar.

Daarna eerst een siësta, we zijn tenslotte in het diepe zuiden. Vervolgens de boel schoonmaken en weer installeren. Ook dat ging goed op de verlichting na.


Het licht wilde maar niet branden. Alles twee keer gecontroleerd en opnieuw gemonteerd. Niks, nada, noppes.
Dan wordt het voor mij beslist tijd om even wat anders te gaan doen. Dat werd het voegen van een nieuw beplakt wasmachineraam.



Om die schalen te gebruiken als potten voor cactussen moeten er wel drainage gaten inzitten. Na wat onderzoek en vragen kocht ik een glasboor en maakte in drie van die wasmachineramen gaatjes. 

Nadat dit leukere klusje klaar was opnieuw naar de verlichting kijken. En zoals dat vaak gaat, net als met puzzelen, als je het werkje een tijdje met rust hebt gelaten is het net of het brein in de tussentijd verlicht is. 

Ik pakte de ladder om nog maar eens een keer te controleren of de aansluiting wel goed zat. En ineens herinnerde ik me dat ik tijdens het afplakken van de transformator dat rare zwarte knopje had gezien.



Zou dat misschien de boosdoener zijn? Dus meteen eens op dat knopje gedrukt en ja.



Het werkt weer naar behoren.


De afgelopen twee dagen viel er 14 mm regen. Heel fijn allemaal.


Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Emie zei

Wat zijn jullie goed bezig zeg. Wat een voldoening na afloop, hè?

Ton zei

Hoi Emie, De voldoening is onbetaalbaar. Met groetenTon

Mevrouw Niekje zei

Klusjes die voldoening geven zijn heel fijn, zeker als je denk dat het niet lukt! Ik drink echt maar een glaasje wanneer ik drink. Dat is alleen als we op vakantie zijn. Ik vind het niet fijn wanneer ik 's ochtends niet meteen fris ben. Dat was vroeger wel eens anders!! Maar dat is voor een andere keer! 😉 Regen... wat is dat ook al weer???

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, We doen allemaal wel eens onbezonnen dingen als we jong zijn. Een fris hoofd is nu belangrijker dan een gezellige avond met een beneveld brein. Met groetenTon

Y. Schoutsen zei

Goed gedaan en lekker fris badkamertje weer!
Leuk, die glasboor: best eng om die aan te zetten denk ik.

Ton zei

Hoi Yvonne, Ik dacht ook dat het glasboren heel anders zou zijn maar dat is niet het geval. Koelen met water of olie staat er bij de instructies en geen druk geven. Was een fluitje van een cent. Met groetenTon