zaterdag 20 mei 2023

Courgettekontje

Zevenentwintig april kregen de compostwormen een groter verblijf met een flinke voorraad aan voedsel. Ze hebben het helemaal naar de zin en als ik de deksel van hun verblijf voorzichtig optil zie ik er tientallen snel de diepte in glijen.

Gisteren kregen ze het bakje met het keukenafval van de afgelopen dagen en dan kijk ik de volgende dag altijd, nou ja, ik kijk eigenlijk elke dag even hoe het met ze gaat, of ze al aan het nieuwe voedsel zijn begonnen.

Dat zijn ze. 

Toch werd mijn oog echt meteen naar dat prachtig met ragfijne schimmeldraden bedekte courgettekontje getrokken.



Wat maakt moeder natuur toch bijzonder mooie dingen. En dat in een bak met rottend voedsel.

Vanmorgen kwam er ook een aannemer langs om te kijken of hij het betonvloertje wil maken voor het waterdeposito. Dat wil hij maar voor ons is het wel even afwachten wat hij daarvoor betaald wil hebben.
Het was trouwens een aardige man die duidelijk rekening hield met onze beperkingen van de Spaanse taal.
Het gesprek van de dag is natuurlijk de regen van de afgelopen dagen. Want na de 11 mm van donderdag kwam er vrijdag nog eens 12 uit de lucht vallen. En…….morgen en maandag wordt er meer verwacht.
Toch blijft een nieuwe deposito wel necesario volgens de aannemer.

Zeer bijzonder is wel dat de Maroma, de hoogste berg van de streek en die we vanuit huis kunnen zien, vanmiddag uit de wolken vandaan kwam met een witte waas van sneeuw. En dat in de tweede helft van mei. Ik kreeg het fenomeen niet op de foto dus het is een kwestie van vertrouwen.

Ook bijzonder.
Ik weet nog als de dag van gisteren dat mijn nichtje werd geboren. Mijn enig petekind. Nu is dat niet zo gek als je weet dat ik naast zes broers en zusters slecht zes neefjes en nichtjes heb. De kans dat ik ‘er twee zou krijgen’ was dus niet zo groot. Anyway, ze is vandaag vijftig geworden.


Met groeten Ton

8 opmerkingen:

Emie zei

Gefeliciteerd met je petekind en wat was je een jonge peetoom!

Bernadette zei

Dat courgettekontje is echt een kunstwerkje. Wat je allemaal ontdekt eens je oog hebt voor al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Ton zei

Hoi Emie, Dank je. Wellicht vanwege de leeftijd heeft het peetoomschap weinig inhoud gekregen. Gelukkig is het nichtje toch goed terecht gekomen. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Bernadette, Ik vind het soms wel jammer dat dat oog wat lang op zich heeft laten wachten maar geniet er nu wel vaak van. Met groetenTon

Ria A.-S. zei

Hoi Ton, in het courgettekontje zie ik een kaboutergezichtje!
Ik vind het leven in een compostbak een wonder. Dat er van overschot of afval weer zoiets nuttigs gemaakt wordt door al die beestjes.
Mooie dag!

Ton zei

Hoi Ria, Wel een beetje een bozig kaboutertje. Het is inderdaad fascinerend wat er in zo’n compost allemaal gebeurd. Met groetenTon

Y. Schoutsen zei

Mooie blog weer Ton en wat heerlijk al die regen.

Ton zei

Hoi Yvonne, Dank je. En er komt meer aan. Met groetenTon