donderdag 3 november 2022

Op de uitkijk

De verjaardagskado’s zijn op, geplant en gevuld.

Dat wil zeggen: de chocolade is op, de palm en Carissa staan lekker in de aarde; wel veel water geven, en de oranje potten zijn gevuld met planten. 

Het maandelijkse uitje van de gardenclub is deze keer een lezing over de locale vogels en hun zang. En zoals dat altijd gaat, komen er dingen op je pad die daar dan precies op aansluiten.

Omdat het nog steeds heerlijk weer is drinken we het eerste kopje thee van de dag onder de acacia en genieten in alle rust van alles om ons heen. Want wat kan het hier stil zijn. We staren over de Middelandse zee, zien de rookpluimen van de fikkies die de boeren stoken, zien nog een verdwaalde zwaluw voorbij schieten en let vooral ik ook nog op de mooie wolken.

En…..op de vogel die sinds een week elke morgen een uurtje op de schoorsteen van de buren bivakkeert. Hij zit er volgens ons echt zijn territorium te overzien. 




Als we met opzet een hard geluid maken of fluiten hopt hij of zij over het hele schoorsteen dakje heen en weer. Fluiten doet het beestje zelf nauwelijks.

Misschien komt deze vogel in de presentatie voorbij en weet ik wat voor soort het is.

Morgenavond krijgen we een gast en dat is niet alleen leuk maar zorgt er ook voor dat huis en tuin weer eens grondig gekuisd worden.
Zo haalde Rick de bedden van hun plaats om het stof er onder vandaan te krijgen, kregen ze een fleurig dekbed overtrek nadat de donzen dekens lekker buiten waren gelucht. 
Ook werd er ruimte in de kast vrijgemaakt.

Ik veegde de grindterrassen en ruimde de waterwerken op want regen? Die gaat ook de eerstkomende twee weken niet vallen.

Vier mei viel de laatste regen voor de zomer. 10 Millimeter. Best veel voor een dag. Wel viel er afgelopen oktober 4 millimeter maar dat is geen regen. Daar werd de bovenste centimeter van de aarde niet eens nat van dus die tel ik niet. Dat betekent dus dat er zes maanden geen regen van betekenis is gevallen in dit gebied. 

Vandaag was het wisselend bewolkt. Tegen de avond ontstonden er lenswolken.




En die kleurden na de zonsondergang ook nog eens prachtig oranje.





Met groeten Ton

11 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Mooie foto's en jullie hebben het er fijn zo te lezen. Leuk om een gast te krijgen en hopelijk komt er wat van onze regen ook jullie kant op!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Dank. Voorde gast hopen we dan toch dat het nog maar een paar dagen droog blijft. Met groetenTon

Jan uit Perth zei

Indrukwekkende foto's, Ton; bedankt!

Ton zei

Dank Jan. Dat is een van de voordelen om op een berg te wonen. Met groetenTon

Petra1945 zei

Ik ging gauw kijken bij de reacties... vast wel iemand die jullie vogelgast had geïdentificeerd. Mooi niet dus! Ben je er al achter?

Ton zei

Hoi Petra, Nee, geen reactie. Wellicht bij de de lezing van de tuinclub. Met groetenTon

MarijkeO zei

Jullie hebben een Blauwe Rotslijster op de schoorsteen! Als hij gaat zingen in het vroege voorjaar hoor je een schallende zang.

Ton zei

Hoi Marijke, Dank je. Met jouw info kon ik meteen ff lekker op het internet zoeken. Met groetenTon

Y. Schoutsen zei

Indrukwekkende foto’s van de omgeving en wat leuk, die blauwe rotslijster. Hij zit ook in Japan en hoop hem daar een keer te zien. Dat heb ik natuurlijk moeten opzoeken. Zelf gebruik ik voor de herkenning nu een app die Merlin heet. Je stuurt een foto in (uploaden van je smartphone) en benoemt waar je in de wereld bent en de datum. Dan heb je binnen de minuut je mogelijke vogel. Maar misschien is dit leuker: wachten tot het antwoord naar je toekomt via de gardenclub of je blog.
Groetjes van Yvonne

Ton zei

Hoi Yvonne, Dank je. Het is altijd leuk om antwoorden via het blog te krijgen. Ik ga ff op zoek naar de app. Als ie maar wel gratis is. Met groetenTon

Y. Schoutsen zei

haha, ja, Merln is gratis!