dinsdag 15 november 2022

Dit gaat het wat mij betreft niet worden

Zo, twee dagen met zang.

Zondag zongen we tijdens de remembranceday ceremonie in Maro. 
Een hele happening met doedelzakmuziek, vlagvertoon en zang. Best indrukwekkend allemaal en er werd dan ook hier en daar een traan weggepinkt.

Na het officiële deel werd er een lunch geserveerd met een ruime keuze aan alcoholische versnaperingen. Het werd dan ook heel gezellig. Met de Britten kan je wel een feetje vieren.

Maandag was de eerste dag van ‘De week van de ouderen’. We waren als koor gevraagd of we een lied wilden instuderen met de ouderen uit het dorp en dat wilden we wel. We repeteerden daarom in de fabrica de las bragas om aansluitend samen met het toegestroomde publiek het lied in te studeren. 
Nu had de loco-burgemeester wel gezegd dat er alleen mensen zouden komen als er ‘caffè con dulces’ geserveerd zou worden. Dus of al het volk er nu was voor ‘ons’ of de koffie zullen we nooit weten maar het was echt heel leuk. Ongeveer 60 dames en vier heren kwamen er op af.
Iedereen zong dapper mee en er werd veel gelachen. Rick leidde de boel in zijn beste Spaans met soms hulp van een Spaans koorlid. 
Een paar Competeñas zongen nog twee oude liederen uit de streek.
Via de facebookpagina: ‘ayuntamiento de competa’ is een registratie te zien. Geen idee hoe het er uitziet want ik zit niet op FB.

Vandaag genieten we nog na want van dit soort evenementen worden gewoon blij. 

En blij wordt ik ook omdat we morgen dan eindelijk regen lijken te krijgen. 


De wolken kwamen in de loop van de middag al binnen drijven.

De temperaturen liggen nog steeds boven het langjarig gemiddelde en het was gisteravond nog 22 graden in huis. Maar omdat het morgen waarschijnlijk de hele dag bewolkt is zou het zomaar kunnen dat de temperatuur in huis onder de 20 graden zakt en dan mag de haard aan. Bijna twee weken later dan vorig jaar want toen ging op drie november de fik voor het eerst in de haard.

Een week of drie geleden had ik een afspraak met een echtpaar om het achterstallige onderhoud van de tuin te doen. 
Ik wilde dat wel doen dus maakten we per Whatsapp een afspraak. Een paar dagen van te voren kreeg ik bericht dat het niet door kon gaan.
Ok. Dat kan gebeuren.
Nieuwe datum geprikt voor morgen.
Kreeg vanmorgen bericht dat ook die niet kon doorgaan.
Tja, denk ik dan: als je als bedrijf twee keer laat weten niet langs te komen word je er waarschijnlijk uit geknikkerd.
Dit gaat het mij betreft dus niet worden.
In ieder geval kan ik me morgen op de waterwerken concentreren.


Met groeten Ton

8 opmerkingen:

miekequilt zei

Ik wens jullie een hele grote regenbui. En die mensen hebben pech, je hebt wel wat anders te doen dan steeds afgezegd te worden, toch?!

Mevrouw Niekje zei

Hoi Ton, ook mijn ervaring dat waar Britten zijn het gezellig is. Bijna al mijn Britse vrienden uit de tijd dat ik in Londen woonden lusten graag een biertje, wijntje of andere alcoholische versnapering.... en ja... dan zit de stemming er snel in. Gecombineerd met hun droge humor en zelfspot heb je gegarandeerd een leuke tijd!

Anoniem zei

Het ziet er heel gezellig en leuk uit. Er wordt echt genoten van het samen zingen. Bernadette https://fb.watch/gPEEA30Lay/

Ton zei

Hoi Mieke, Ik denk dat heel Andalusië juicht als het regent. Het is meer vervelend dat ik mijn weken plan rond zo’n afspraak en er dingen voor afzeg. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Volgens mij kunnen Nederlanders in het algemeen goed overweg met de Britten. And vice versa. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Bernadette, Gezellig en ongedwongen. Dank voor de link. We hebben het al twee keer bekeken. Leerzaam. Met groetenTon

Y. Schoutsen zei

Hi Ton, ik heb genoten van het opgezochte Facebook filmpje. Wat knap van Rick dat hij dit kan. Petje af. De mensen genieten zichtbaar en jij zet ook helemaal je beste beentje voor. Wat een leuk inkijkje in jullie sociale leven daar.

Ton zei

Hoi Yvonne, Soms zeggen we dat er wel heeel veel tijd en energie in het koor gaan zitten maar dat het het waard is omdat er ook veel mensen van genieten. En wij natuurlijk zelf ook. Namens Rick: dank voor het compliment. Met groetenTon