dinsdag 17 mei 2022

Sunscreen

Zoals de Acacia door de droogte bijna vier maanden later bloeit is ook het groenafval wat later. Tenminste dat is mijn idee.
Ik wilde natuurlijk ook dit jaar weer compost maken maar er lag nauwelijks haagsnoeisel of  afgemaaid gras. Wel gedroogde bladeren. Nou is dat laatste goed bruikbaar maar er moeten voor een goede compostering gelijke delen groen en bruin zijn. Dus kwam ik maar steeds niet aan het composteerproject toe.

Tot vanmorgen. De laatste weken vond Malle Pietje toch wat zakken met lekker sappig vers groen in de containers en omdat er vandaag geen uitjes op het programma hadden, zette ik de compost hoop op.


Het ziet er niet erg indrukwekkend uit maar de hoop is een vierkante meter in oppervlakte en ongeveer 1,5 meter hoog. Het was wel zweten want wat is het ineens heet hier. Volgens de metereologische dienst worden er komende dagen allerlei records gebroken.
Anyway: ik ben heel tevreden en hoop op mooie compost.

Met het zoeken naar groenafval was er wel bijvangst want MP is niet voor een gat te vangen. Nou uh, hij wil gewoon altijd iets meenemen.
Dus schoof hij die rol met metaalachtig doek, zonder te bedenken of ie er iets aan had, de auto in.
Die rol stond al drie weken in het houthok en kwam er pas uit nadat ik dat hok afgelopen week opruimde en schoonspoot. O, meteen maar eens kijken wat voor spul dat nou eigenlijk is.
Het is een sunscreen. Dat is doek dat aan de buitenkant vlak voor een raam als rolgordijn naar beneden kan zakken.


Dat doek kreeg vanmiddag een nieuwe bestemming om de loungebank uit de avondzon te houden. 
En het werkt geweldig. 
Dank aan MP.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: