dinsdag 10 mei 2022

Nee, geen ruzie

Ton van der Molen bezocht de Molino de Inca Jardin Botanico in Torremolinos. Hoeveel molens kan je bij elkaar krijgen.

Het gardenclub uitje ging naar bovengenoemde tuin. 

Heerlijk zonnig weer en een goede temperatuur om in de schaduw te wandelen van 150 verschillende soorten palmen. Nu was dat alleen al leuk maar wat een rijkdom om zoveel water te zien en horen.

In vroeger tijden stonden er veel molens die aangedreven werden door het water dat uit de bergen kwam. En dat is nog steeds te zien. Zo zagen we bij het aanrijden al behoorlijk wat grote populieren staan en dat zijn natnekken. Bij de entree was meteen een fontein met een rij palmen.




Het leek dan ook wel op een oerwoud. Natuurlijk is water van cruciaal belang maar door veel bomen te planten ontstaat er ook een microklimaat dat vochtiger is waardoor er meer tropische planten kunnen gedijen. 



Overal waar een beetje hoogteverschil was liep water. Verkoelend en verkwikkend.



Dit is een van de bronnen waaruit het water uit de berg stroomt. Niet zoveel meer als in vroeger tijden maar voldoende om een idee te krijgen hoe het ooit geweest zou kunnen zijn. 
Hier kijk je ongeveer vijf meter naar beneden en ik ben dan eigenlijk direct verliefd op de natuurstenenwand met de Venushaarvarens. 



Als ik dit zie wil eigenlijk direct naar Galiciƫ verhuizen met al zijn regen en overweldigend groene natuur. En nee, we blijven lekker in het zonovergoten Al Andaluz.



Mooi en bevreemdend zijn de bloemen die direct op de stam of takken groeien. Geen naambordje.



En….dankzij Gardening Australia was er ook herkenning. Grevillea.



Nog even wachten op de vrienden. 

Hoever kun je uit elkaar zitten, dacht ik bij het zien van de toegestuurde foto.
Nee, geen ruzie, het was de schaduw die we opzochten.

Nu is een tuinclub uitje ook een sociaal uitje en we genoten later dan ook nog van een heerlijke lunch.

Eenmaal thuis in ons eigen paradijs.



De Spaanse iris, Iris xiphium. Jaren geleden verzamelde ik zaden van deze iris en inmiddels bloeit hij al een jaar of vier.

En na de laatste regens zag ik gisterochtend ineens paddenstoelen op een nieuwe plaats.




Kortom: een heerlijke dag.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

sjannesblog.com zei

Wat zullen jullie genoten hebben en inspiratie opgedaan wellicht?

Ton zei

Hoi Jeanne, We hebben genoten en ik ook van het feit dat Rick meeging. Inspiratie kwam minder van de palmen maar meer uit de toevoeging van water. Ik ga toch maar weer kijken voor een fonteintje of iets dergelijks. Geen vijver vanwege de muggen ook al zou ik dat het liefst hebben. Met groetenTon