vrijdag 20 mei 2022

Voortijdig beëindigen

Een beladen onderwerp. Of het nu gaat over opleidingen, huwelijken, zwangerschappen of afgevallen vruchten.

Gelukkig gaat het bij mij slechts over afgevallen sinaasappeltjes ook al ben ik daar best wat teleurgesteld over. Eindelijk na jaren voor het eerst een overdadige bloei met aansluitend een berg vruchtjes. Meer dan 100 telde ik er. Nu zorgt zo’n boom zelf voor een gezond aantal vruchten passend bij de omstandigheden maar er vielen er inmiddels al zoveel af dat er nog maar zes aanzitten.


Nou ja, dan ga ik er maar van uit dat er volgend jaar écht volwassen vruchten aankomen. Die afgevallen dingetjes ruiken trouwens heerlijk en ik vond ze mooi genoeg om ze wat meer eer te geven en er een mooie foto van te maken.

Iets anders: Rick heeft besloten om te stoppen met de opleiding tot koordirigent. Niet dat hij stopt om zichzelf tot dirigent te bekwamen maar hij gaat dat niet doen via zijn huidige opleider. 

Nadat hij dinsdag de beslissing had genomen om te stoppen viel er een last van zijn schouders en huppelde hij woensdag bijna naar Torre del Mar. Ik trouwens ook want er is niets vervelender dan het hebben van een partner die ergens last van heeft. In ieder geval had ik totaal geen klachten van de 28 km wandelen en dat gelukkig in tegenstelling tot de wandeling van veertien dagen geleden.

De buurman appte of ik zijn tuin water wilde geven in verband met de droogte en de hitte die er heersen. Tuurlijk wil ik dat maar er kwam daar geen druppel water uit de kraan. We zijn hier aangesloten op een watersysteem voor landbouwwater en dat is nogal storingsgevoelig. Het werkt met pompen en depots en de hoogteverschillen maken het er niet eenvoudiger op. Ik checkte drie punten: of de aanvoerpijp niet was dichtgedraaid, of het depot vol was en of de veiligheidsschakelaar van de pomp niet was uitgeslagen. Niets van dat alles maar toch geen water.
Dus sproeide ik met ‘ons’ water. Anyway. De tuin is nat en er wordt gespecialiseerde hulp ingeroepen.

Er is wel iets wat mij betreft voortijdig afgebroken mag worden: er komt een nieuwe grote wolk met saharastof aan samen met zeer hoge temperaturen.
Nu was het vandaag al dertig graden en dat is best warm als je klusjes doet.

Maar het voordeel van de hoge temperaturen is dat het goed droogt en het stof komt pas morgen dus waste ik de schapenvacht.



Weer helemaal fris en zacht.


Met groeten Ton 

4 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Ton, goed besluit van Rick het feit dat je ergens mee loopt is natuurlijk al een teken aan de wand. En jammer van de sinaasappel in wording, maar volgend jaar ga jij een sinaasappels krijgen niet normaal 😉. En nee toch niet weer Sahara stof hoop dat het mee gaat vallen.
Hier donderdag en vrijdag heerlijk geregend, man, man, man wat was de aarde hier aan toe. En gelukkig normale regen en niet dat het met bakken uit de lucht kwam, zodat de grond op slot gaat. En vandaag frisser dan de afgelopen dagen, maar de zon schijnt weer volop.
Een liefdevolle groet Petra

Ton zei

Hoi Petra, Wat heerlijk: regen. Ik ben jaloers maar heb het universum gevraagd voor nog een toegift in mei/juni. Vond gisteren nog een mooie lange en dikke slang om het regenwater de tuin in te leiden. Laat maar komen. Heerlijk dat er na regen ook weer zonneschijn is. Nu zitten er nog twee sinaasappeltjes in de boom. Het is dus nig een jaartje wachten. Fijn weekend. Met groetenTon

Emie zei

Fijn voor Rick en jou dat de kogel door de kerk is. Een dapper besluit dat na lang overwegen genomen is, pakt altijd goed uit.

Ton zei

Hoi Emie, Zeker weten. Met groetenTon