maandag 21 december 2020

Steenbokskeerkring

Niet alleen voor de lezers van het blog. Eigenlijk wens ik de hele mensheid goeds toe. En minder Kerststress. Maar daar heeft Corona wellicht voor gezorgd. 
Geen vraag of de gescheiden ouders wel of niet samen uitgenodigd gaan worden. En nee, niet weer jouw moeder met haar gezeur. Geen: wat moet ik koken? Geen vraag waar je iedereen moet plaatsen. Ook geen gevecht om het laatste hertenbiefstukje bij de slager of die cantharellen bij de super.


Wij zitten samen op de berg en eten hachee. Kijken s’avonds een Kerstfilm en zitten overdag buiten in de zon terwijl ik dan waarschijnlijk wat in de tuin tut. Ook wel fijn is dat er in Spanje maar één kerstdag is. Daarmee lijkt het misschien wel eerder 2021 waarin we hopelijk de virusperikelen achter ons kunnen laten.


Met groeten Ton

12 opmerkingen:

Jan Wilde een Tuin zei

Voor jullie ook alle goeds en een gezond 2021.

Veel liefs Jan(Wilde een Tuin)

miekequilt zei

Dank voor de goede wensen. Voor jullie ook het beste.

schrijfselsvanmij zei

In normale jaren is onze kerst wit, en skiën we fijn de bergen af. ‘s Avonds in joggingpak gourmetten en spelletjes en wie weet een film op tv. En nu, nu is onze kerst druilerig en groen ...... en dat zonder klagen want we zijn gezond. Fijne tijd!

Anoniem zei

Jullie ook een fijne kerstdag toegewenst. Waarom heeft Spanje maar 1 kerstdag?

Antoinette van Schaik zei

Het is een Kerst die we nog lang zullen herinneren als een bijzondere Kerst. Prachtige foto van de zonnewende!

Lot zei

Jullie ook fijne dagen gewenst en voor 2021 weer veel vrijheid, spontaniteit en onbezonnenheid, dat mis ik zelf het meest.
Wij zitten ook met z'n tweeen plus Hera en geen idee wat we eten, misschien wel hachee als ik mooi betaalbaar rundvlees kan vinden. Als we het maken meteen 5 liter en dan in porties invriezen.

Beatrijs Vissers zei

Ook voor jullie een fijne kersttijd en jaarwisseling en dat 2021 maar een goed jaar mag worden

Marjorie zei

Fijne feestdagen en een mooi 2021 !En laten we vooral allemaal gezond blijven. De rest is bijzaak.

Jan Fr zei

Fijne kerst en al het beste voor volgend jaar.
ps, weinig kerstgevoel met deze tempraturen maar dat is normaal.

Sietske zei

Het klinkt raar, maar omdat je van planten houdt en ook in Spanje woont, vroeg ik mij het volgende af.Een tijdje geleden is er een NL dame overleden, die erg van planten hield. Nu is haar zoon het huis aan het leeghalen en hij schrijft " voor wie nog interesse heeft in haar planten, ze zijn op te halen in De Calle Nervion 8, Zurgena. Er staan veel planten en niks zou mijn hart meer breken als dat ze dinsdag in een container worden gegooid. Mensen die planten wille ophalen kunnen contact met me opnemen. Jonathan +34 620164295".
Ik weet niet of het bij jullie in de buurt is, maar indien wel, nou, lijkt me dat ze op geen betere plek terecht kunnen komen

ella zei

Hallo daar, boven op die berg. Alles goed met jullie? Ik hoop van wel. Lang niets gezien. Een hele goede jaarwisseling, hoe is het in Spanje met het vuurwerk? En een heel goed en gezond 2021
Groetjes Ella.

Ton zei

Hoi Ella, Het is goed op de berg maar wat prikkelarm. Inmiddels is er weer een nieuwe blogpost. Met groetenTon