zondag 20 december 2020

Het is nooit klaar

en dat is maar goed ook

Vroeger, toen ik nog werkte had ik een collega wier vader al in de tachtig was. 
Hij is altijd in de tuin bezig, vertelde ze eens. Is hij voor klaar met veranderen begint hij achter opnieuw. De vijver heeft al op drie verschillende plaatsen gelegen.
Is hij dan niet tevreden met het resultaat?
Ja hoor maar zijn standaard uitdrukking is: als iets klaar is, verveelt het. 

Nou daar heb ik geen last van. Het is nooit klaar en......ik ben ook lang niet altijd tevreden met het resultaat. Goeie drijfveer om maar weer eens een stuk tuin te veranderen. Qua beplanting dan, de vorm is wat mij betreft goed.



Twee dingen die storen. De agave met de grote blauw grijze bladeren staat te veel naar voren en sluit daarmee de border af. Rick wil de irissen weg hebben. Ze bloeien mooi maar elf maanden per jaar zit je tegen rommelig en afgestorven bladeren te kijken.
Daar heeft ie een punt.
Dus toog ik de perken in.



Eerst de mulchlaag weghalen en daarna alle beplanting uitspitten. Aarde wat los vorken, de agave afzagen en naar achter verplaatsen. 
Dat verplaatsen gaat over ongeveer een halve meter en het maakt een groot verschil ook al is dat op een foto lastig te zien.
Voldoende voor vandaag want als je wat doet is het hier nog steeds heet.

Morgen gaat het huis verder versierd worden voor de midwinterfeesten, want op 21 december om 11.02 staat de zon loodrecht boven de Steenbokskeerkring en begint de astronomische winter. Hup, alles uit de kast om de de terugkeer van het licht te vieren.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: