woensdag 18 september 2019

Ja zuster, nee zuster

Van Valfabricca via Assisi naar Spello, 25 kilometer.  44694 Stappen.

O, denk je dan na een verwendag: ik ben helemaal uitgerust en klaar voor het laatste stuk.
Oei, dat viel wat tegen. Best veel klimmen en gisteren was het gewoon heet. We lagen gisteravond dan ook al om acht uur op bed en probeerden nog wat wakker te blijven maar ergens rond half negen ging het licht echt uit nadat we al verschillende keren waren weggedoezeld. 
Vanmorgen had ik gewoon pap in de benen en we begonnen ook nog met een stevige klim.

De laatste loodjes zijn toch wat zwaar.

Anyway, we sliepen als marmotten tijdens een winterslaap.


Vanmorgen om half zeven een foto van onze rustplek. We sliepen wel onder de pop-up klamboe want er waren veel tijgermuggen actief en we hebben een hekel aan ongewenst nachtelijk gesnoep van ons lijf.


Voor vandaag was aan het einde van de dag regen voorspeld dus dat het bewolkt was verbaasde ons niet. Eigenlijk wel weer eens lekker na de hitte van de afgelopen week en zeker met de stevige klim waarmee de dag begon.

Maar na een uurtje flink werken heb je dan wel mooi zicht op het volgende dal inclusief Assisi en is de lucht gewoon weer nagenoeg strakblauw.


En op het dal waar we vandaan kwamen.


Heerlijk overal die watertappunten. Er staan ook vaak bankjes bij dus een lekkere break met chocolade.Een prachtig gebied vinden we het.Zeker zo ‘s morgens vroeg met dat zachtgele licht dat alles zo romantisch doet lijken.


Neem jij nog een foto van de kerk in Assisi?
Tuurlijk.
Blijkt dat helemaal niet de kerk te zijn maar het kasteel.Dit is de Basiliek van Francesco. Vanaf hier is het dan nog bijna twee uur lopen en natuurlijk klimmen.


Want al lijkt het hier dat je zo de kerk inloopt zit er toch echt nog een dalletje tussen.


Maar uiteindelijk bennuh we d’r.
Omdat het nog vroeg was, zo rond elf uur viel het nog wel mee met de drukte maar de touringbussen kwamen al af en aan.

We keken in de kerk en waren verrast dat er van de schade van de aardbeving, in ieder geval voor ons ongetrainde oog, niets meer te zien was.
Ook kregen we een mooi stempel in de credenziale en een oorkonde. En na een verdiende pauze met koffie en thee verder naar Spello.Voor en achterkant van het pelgrimspaspoort.


Na Assisi namen we een Mapspad en dat ging helemaal goed en leuk door de velden.


Assisi is nog lang te zien zo boven op de berg.


Eigenlijk vind ik Eiken helemaal niet de mooiste bomen maar van de oude exemplaren hier ben ik wel onder de indruk.


Mijn oude tant die vorig jaar overleed was wat eigenwijs. Ja schreef ik aan mijn neven en nichten na de dood van hun moeder: om 93 te worden moet je soms ook wel eigenwijs zijn.
Daar moest ik aan denken toen we deze eigenwijze dame zagen. Als je goed kijkt kan je zien dat ze de kruk achterstevoren vasthoudt en ze bleef zwalken.


Zo tegen drie uur komt het slaapdorp in zicht. We willen slapen in het klooster van De kleine Franciscaanse zusters van Sint Damiaan.


Vlakbij het dorp werden de eerste olijven geoogst. Met een elektrisch schuddende hark. Leek goed te werken. De mannen vonden het wel een thumbs up waard toen ze hoorden dat we vanuit Nederland waren komen lopen.

En ja, natuurlijk kunnen jullie hier slapen. Wel vanavond om negen uur binnen zijn, ja zuster, want het is geen hotel, nee zuster.


Dus na het douchen en het handwasje zaten we heerlijk op de binnenplaats.


Waar de katten een siesta hielden.


Ons slaapzaaltje, tot nu in ieder geval.


Het raam van de kapel staat open. 
Hangen die onderbroeken dan niet te veel in het zicht, vroeg Rick.
Uh wel ietsjes. 
Ze kregen een andere plekje.

Inmiddels is het weer bewolkt geworden en voorspellen ze regen voor morgen. We gaan het zien.


Met groeten Ton

8 opmerkingen:

miekequilt zei

Wat een prachtige omgeving. En wat leuk, al die stempels.

KnutzEls zei

Deze omgeving ken ik (wij hielden er een keer vakantie) en van Lapo Mosca, hoofdpersoon uit een detective roman van Heleen Nolthenius. Je blog leest ook als een boek, superleuk.

schrijfselsvanmij zei

1 plekje open houden in jullie pelgrimspaspoort hè :-)

Anoniem zei

Ik geniet dagelijks van jullie tocht en fotoos. Een mometje van de dag om naar uit te kijken voor mij. Dank je wel! En wat leuk al die stempels. Wist niet dat er zo'n paspoort bestond.
Yvonne

Clarien zei

Goed bezig hoor, met die laatste loodjes. En wat mooi dat je Assisi zo uitgebreid laat zien. En ook, een prachtig schort, van die oude dame, zo eentje zoek ik al jaren! :)

Yvonne zei

Fijn nog steeds om je blog te lezen, dat doe ik tot nu toe iedere dag als een ‘verhaaltje voor het slapen gaan’. Het warme weer dat jullie hebben klinkt jaloersmakend, hier heeft het zonnetje echt al minder kracht en is de wind koud en liggen er overal eikeltjes en kastanjes op de grond. De stempels tezamen zijn een mooi gezicht. En die onderbroeken mogen niet in het zicht van de gelovigen, maar wel voor 150 lezers? Haha, ik moest er smakelijk om lachen.

Lot zei

Hallo Ton en Rick, zo af en toe kwam ik via een ander blog op jouw blog terecht en las van jullie tocht. Pas 4 dagen geleden kwam ik er achter dat het niet gewoon een lange vakantie was maar een Pelgrimstocht!
Toen ben ik vanaf de start gaan lezen en ook random andere stukken van je blogs zodat ik wat meer over jullie las.
Vind het zo knap de km die jullie per dag afleggen, ik woon op Tholen en bijna elke dag zou je dan rond dit eiland kunnen lopen.
Welke leeftijd jullie hebben en wat jullie aan werk hebben gedaan ben ik nog niet tegen gekomen, wel jullie ontmoeting en jullie hebben een huis in Spanje en wonen in Den Helder, en hebben ook in Japan een tocht gelopen.
Morgen verder anders wordt het zo lang

Anoniem zei

Wat is italie toch een prachtig land en ik wist niet dat Asissi zo
mooi was. Het is iedere dag weer leuk om met jullie in gedachten mee te wandelen door jullie blog en de foto,s.