maandag 20 augustus 2018

Regenlaarzen

Een paar weken geleden aten we bij een vriendin een heerlijke hartige taart. Omdat Rick zonder morren de eveneens toegevoegde olijven opat EN TOEGAF DIE TOCH WEL LEKKER TE VINDEN, maakte ik een foto van het recept.
En zo horen wat mij betreft recepten te zijn: niet te precies dus met voldoende ruimte voor eigen smaak en inbreng.



Omdat de baasjes van Pien vanavond thuiskomen wilde ik een flinke taart bakken zodat bij eventuele ‘lekker trek’ er nog een stukje over zou zijn.
Dus bakte ik een berg courgette, paprika en aubergine, want wil veel groenten, en een gezonde portie chorizo. Voegde nog een uitje toe, wat gedroogde tomaten, olijven en Italiaanse kruiden. Vulde vervolgens de blindgebakken bodem, strooide de fetablokjes erover en overgoot het geheel met het ei / roommengsel. Half uurtje in de oven en voilĂ .
Smikkelen.



Zeer goed geslaagd. En ja, er is voldoende over.

Het huis is gekuist, Pien geborsteld en als welkom staat er een bos bloemen en....
omdat de herfst al is te ruiken stonden de eerste bolchrysanten bij de bloemist.



Afgelopen weekend waren we, om alvast weer wat te wennen, in onze Helderse residentie. Zowel Rick als ik deden twee diensten in Hospice en Hortus.

De hospice is uitgebreid met vijf kamers. Het gaat als eerste hospice in Nederland ook gasten opnemen die nog curatieve zorg krijgen. En de kamers zijn inmiddels helemaal klaar en ingericht. Allen met een eigen badkamer en klein keukentje. Het is prachtig geworden.
Ik zeg: als je nou toch......... dan maar liever in een mooie en liefdevolle ambiance.
.


Zondag hielp ik Rick ook nog bij zijn dienst in de hortus en maakte deze foto van deze paddenstoelen.



Tja, ook deze woning is er helemaal klaar voor. Via deze Dinolaarzen kan het overvloedig verwachte regenwater snel weglopen.



Met groeten Ton

Geen opmerkingen: