vrijdag 10 augustus 2018

Ben er al weer zat van

Niet alleen ben ik een zondagskind maar ook een zomerkind.

Mijn gehoor gaat wat achteruit. Toch hoorde ik gisterochtend een soort gekraak. Maar toen ik aandachtig luisterde hoorde ik niets meer. Dus ging ik verder met waar ik mee bezig was.
Ineens spitste Pien haar oren en inderdaad, ik leek toch ook wat te horen. Een soort geritsel. 
Ik hoefde niet op onderzoek uit want Pien stond al met haar snuit tegen de kachel aangedrukt.
Blijkbaar een muis of vogel die via de schoorsteen in de kachel was gekomen.
Ik opende het deurtje maar er kwam niets uitgevlogen of gerend. Dus haalde ik de berg aanmaakhoutjes uit de kachel om te zien waar het beest zat. Niets. Wel hoorde ik geritsel.
Kan je de schoorsteen er niet afhalen, vroeg Rick. Maar dat vond ik te ver gaan.Wel zag ik onder de pijp een luikje dat geopend kan worden. Daar kwam wel veel roet uit maar...... geen dier te zien.

In de loop van de dag nog een paar keer gekeken of ik wat kon doen voor de gevangene.

Vanmorgen wilde ik toch weer een poging wagen want vind het vreselijk als een beest van honger om komt. Ik opende het deurtje en vloog er een mees uit. Pien vloog op haar beurt als een dolle weer achter de vogel aan.
Eerst de hond naar buiten geduwd en toen kon ik de gedesoriƫnteerde mees zonder probleem oppakken. Buiten gekomen blies ik er voorzichtig eerst een zooitje roet van af en een stofwolkje dat onder de bank aan haar pootjes was blijven plakken.Vervolgens zette ik het in het bos op een hoop met takken die ik vorige week uit de tuin heb gesnoeid. Daar bleef ze rustig zitten. Wel een minuut of dertig waar in ik een paar keer kwam kijken of het goed ging en uiteindelijk was de vogel gevlogen. 


Ik weet het: ik moet niet zeuren na al het prachtige weer. En ik weet dat de natuur water nodig heeft en dat ik van deze twee regenachtige dagen echt niets ernstig oploop. Maar ik ben het eigenlijk al zat.

En ja, ik heb mezelf echt goed vermaakt want vind het heerlijk om b.v. zo’n koffie machine even helemaal tot in de puntjes op te poetsen. Misschien wel omdat ik dat niet steeds hoef te doen of dat het voor een ander is.
Lekker Zen ook.Maar morgen graag weer zon.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Astrid Kruiswijk zei

Lieve Ton, Eindelijk je verhalen lezen vanuit Vietnam.
Dat vogeltje, wat fijn dat je haar/zijn leven hebt gered!
En wat heerlijk dat je van die poetsaanvallen hebtšŸ˜œ

Het lijkt idd tropische regen bij jullie, hier ook regelmatig gehad.
Hoor dat het mooie weer er weer aan komt voor jullie. DikkešŸ’‹

Ton zei

Hoi Astrid, Van het vogeltje werd ik ook blij dat het goed aflipe. Geen idee hoeveel van die poetsaanvalen ik krijg hoor. Jullie nog een week plezier. Met groeten Van ons.

Anoniem zei

Il ben het al weer zat, dacht ik vijf minuten geleden erg beschaamd,toen ik opstond in druilerig Limburg. Stoel in open deur van garage want ik moet en zal mijn eerste kopje buiten doen. Blij dat ik vooruit kan denken en afgelopen dinsdagavond bij 35 graden toch een retourtje Spanje geboekt heb voor 15 september. En blij dat ik nog net mijn voet iets anders kon neerzetten toen ik met dampend geurend kopje naar buiten liep: niet op Pierre , de wijngaardslak, zijn leven gaat traag verder....
Johanna

Ton zei

Hoi Johanna, Goed sfeerbeeld zette je neer. En dan die slak. Herkenbaar, dat heb ik met spinnen. gelukkig zit er nog wat hitte, gelukkig ook voor ons, in het Spaanse vat. Met groeten Ton.