zaterdag 16 juni 2018

Langs de kust
Te weinig zie ik ze hier. Maar al een paar dagen zit er een onder de rand van de buitenkast.Liepen we vorige week vrijdag van Nerja naar Torre del Mar. Gisteren wilden we van Torre del Mar naar Rincon de la Victoria en weer terug wandelen.We startten onder de vuurtoren.En nadat we de buitenwijk door waren besloten we om over het strand verder te gaan. 
Het strand is hier heel smal en er is te zien dat de zee zand afvoert. Nu begreep ik ook waarom die rotsblokken klaar lagen op het grote parkeerterrein: kustversterking dus.In ieder geval was het er nog heerlijk rustig.


Langs de hele kust staan veel oude wachtorens. De meesten zijn rond, deze dus niet.


We hadden het idee dat het traject van gisteren er ongeveer net zou uitzien als dat van vorige week. Dat was niet echt zo. We liepen best lang over de weg en de dorpjes lagen verder uit elkaar. Niet echt heel inspirerend.Ook deze toren heeft een bijzondere vorm.


Het begon pas mooier te worden bij Benajarafe. We hadden daar trouwens ook onze eerste stop en de barman sprak wat woordjes Nederlands.

Is het misschien een idee om door te lopen naar Malaga in plaats vanaf Rincon terug te lopen, vroeg Rick.
Leek me een goed plan en zo doende werd het einddoel Málaga.Eigenlijk was het stuk tot Rincón de la Victoria ook best saai. Veel langs de weg maar Rincon zelf maakte weer veel goed. We konden er lekker over de boulevard lopen en aan het einde van het dorp gingen we over een oud treintraject. Inclusief tunnels waar het lekker koel was.Terugkijkend is te zien dat er wat meer mensen op het strand liggen dan in de buurt van Torrox maar Rincon heeft dan ook 40 duizend inwoners.En via de tunneltjes liepen we bijna ongemerkt Malaga binnen. Dat is niet helemaal waar, want de grote cementfabriek moest wel eerst gepasseerd worden. Daar maakte ik geen foto van om het idyllische van de tocht niet te verstoren. Na de drukte van de voorstad Pedrogalejo is het op de promenade van Malaga weer heerlijk wandelen.Wat mij opvalt zijn de microklimaatjes: Málaga doet bijna tropisch aan terwijl een deel van de kust voor Rincon de la Victoria er kaal en droog uit ziet.

In ieder geval hadden we weer een mooie en blaarloze training voor de Nijmeegse ook al moet ik zeggen dat we maar ongeveer 32 km wandelden.

Met groeten Ton


Geen opmerkingen: