woensdag 17 mei 2017

Hebberig

Omdat Rick vanmorgen samen met het bestuur van het koor een afspraak had met de wethouder van culturele zaken had ik lekker de tijd om eens te shoppen bij de Gebroeders Heronimos in Velez- Malaga.
Een winkel met allerlei benodigdheden voor agricultuur waar ik bijna een uur doorbracht. En dan kan ik het toch niet laten als ik allemaal groentenplantjes zie staan. Ik had het idee dat ik te laat zou zijn maar er stonden veel Spanjolen in de rij dus sloot ik met graagte aan.
Enigszins hebberig zocht ik diverse soorten tomaten, aubergine, meloen, venkel, asperges, courgette en paprika uit, we gaan het zien. Als het spul het net zo goed gaat doen als de peulen ben ik helemaal in mijn nopkes.


Nu de gast weer naar huis is gaat het als vanouds alleen weer over tuinieren. Tutten hier, onkruidjes daar, wat water geven en een stukje kweekgras uitgehakt. Uitvorken is met de steenachtige grond echt niet mogelijk dus is het onvervalst hakken. Al werkend zie je nog eens wat: zaailingen van ik denk een meloen waarvan ik de pitten vorig jaar in de tuin deponeerde. 
Nu heb ik in de jaren dat we de Klompen hebben verschillende keren zaad gestrooid in de hoop dat die in de winter zouden gaan kiemen. Nooit gelukt. Zou dit resultaat nu komen door de dikke laag snippers waardoor de bovenlaag langer nat blijft en de zaden daardoor de tijd hebben om te kiemen? 


De halve Yuccaboom die ik in februari afzaagde en in de tuin zette zag er meteen al een beetje triest uit.


Maar het kan erger. Inmiddels ziet ie er zo uit.

Maar....... er komt helemaal links bovenin wel een nieuwe knop.


Een ander mirakel. 
Een maand gelden nam ik een zak met tuinafval mee bij een van de comtainers vandaan.
Rick keek me een beetje verontwaardigd aan: ga je nu ook al tuinafval meenemen?
Ja dus. Ik wil so snel mogelijk een dikke afdek laag hebben en dat vraagt wat.
Het afval gooide ik rond de Walnootboom op een van de wat lager gelegen terrassen. Een paar dagen geleden zat ik daar wat aan te rommelem en zag dat er nog steeds wat groene blaadjes tussen zaten. Even goed gekeken en aan sommige van die takjes zaten worteltjes. Dus werden die netjes in een pot gezet. Uiteraard zagen ze er wat sneu uit, zoals pas geplante sla in september maar nu staan ze er fris en levenslustig bij.


Wat word ik blij van dit soort dingen: Moeder Aarde als bron van levensgeluk.

Met groeten Ton


Geen opmerkingen: