zondag 7 mei 2017

Wat een gezei....

's Morgens, nog voordat het fruithapje geserveerd wordt, loop ik al buiten om de morgen en het Spaanse land te begroeten. Dat is trouwens zo klaar hoor. Ik voel me gewoon ff bewust dankbaar en bevoorrecht.

Gisteren hebben we het opblaaszwembad geïnstalleerd.

Eerst was er alleen grind waarop we kunstgras legden.


Toen het zwembadvel en vervolgens water. Veel water.


We gingen er uiteraard gezellig bij zitten met een stukje chorizo en een glas wijn want 8 kubieke meter water komt in 4 uur door de pomp heen.

Helemaal tevreden dat het allemaal zo voorspoedig ging en dat ik twee maanden geleden het grind bijna perfect waterpas heb geharkt zodat de rand rondom mooi strak staat.

Een foto ging niet meer omdat het te schemerig was.

Vanmorgen natuulijk eerst naar buiten voor het dagelijkse rondje. Ik loop wat om het bad en ja hoor: een piepklein gaatje waaruit waterdruppeltjes spuiten.


Rechts boven zie je een klein zwart puntje waaruit de druppels naar links spuiten. Recht naar beneden zijn de schaduwen van de druppels zien. En de natte steen spreekt voor zich.

Wat een gez... want wat doe je hier nog aan?

Voordat 8 kuub water door zo'n klein gaatje is weggelopen duurt wel even. Eerst maar beraden wat we hier aan zouden gaan doen.

Niet alleen moestuiniers piesen in de tuin ook siertuiniers doen dat. In urine zitten voldoende bruikbare stoffen voor planten en het spaart ook nog spoelwater van het toilet uit. Wel hebben Rick en ik afspraken: niet dicht bij het huis en steeds op een andere plek zodat het niet gaat ruiken en liefst bij een boom of zo.


Al tuttend in de tuin wilde ik even voelen of de aarde na de laatse regen onder de snippers nog vochtig was.
Jee, roep ik tegen Rick, wat geweldig toch hoe vochtig de aarde nog is onder die snippers.
Niet doen. Daar heb ik net geplast.

Wat een gez....

Op internet gevonden hoe het zwembad te plakken met het bijgeleverde stukje plakspul.
Laat jet bad leeglopen. Maak de plek rond het gaatje goed schoon. Knip een rondje van het plakspul en druk die stevig op het gaatje. Een half uur wachten voordat u weer gaat vullen.
En waar zit zo'n gaatje dan precies? Op 20 centimeter van de grond. Zo'n 60 centimeter water moet er dus uit.
Dat gaat deze dus niet doen.

Duckttape is goed voor alles, zegt men en laat ik nu net een paar weken geleden zo'n rol hebben gekocht.
Ik knipte een rondje en plakte die onder water aan de binnenkant van het bad. Goed aandrukken en wonderwel bleef het plakken en stopte het lekken. De buitenkant schoon en drooggemaakt en een stukje van het plakspul aan de buitenkant geplakt. 5 Minuten goed aangedrukt en........ het werkt.


Niks geen gez... meer. Dank aan Malle Pietje en het universum.


Dus staat het er nu zo bij.

Het aardappel- sinaasappelproject is volledig mislukt. It certainly was a waste of good potatoes.
Inmiddels waren er twee aardappels gaan rotten en zagen alle stekken eruit of ze te droog stonden. Toen ik van de drie niet rottende aardappels de stek er uittrok was er een die aan het rotten was en de twee anderen waren gewoon droog.
Wat een gez...
Geen succes dus. Nooit meer doen. Nou uh, ik niet meer althans.

Wel zag ik een prachtig bloemetje in de tuin. Nooit eerder gezien.


Volgens de wilde planten gids Tragopogon pratensis.

Anyway. De moraal: Als je begint met dankbaarheid kan je alles aan.

Met groeten Ton

1 opmerking:

Lisanne zei

Wat een gedoe zeg met je zwembad. Gelukkig is het nu opgelost. Er zijn trouwens ook plaksetjes die je onder water kunt gebruiken. Daarvoor hoef je je bad niet leeg te laten lopen.