woensdag 31 mei 2017

De malle molen

De auto doet het weer en start als een zonnetje met de nieuwe startmotor. We hebben Susie wel op het hart gedrukt dat het klaar moet zijn met met haar fratsen en gedreigd dat ze anders wordt verkocht.  
Best wel lekker dat het weer is geregeld want vanavond halen we een nieuwe gaste op van het vliegveld van Malaga.

Voor de gast moesten nog wel wat boodschapen in huis gehaald worden en Rick, die beslist niet van winkelen houdt, zei: nu je twee dagen niet hebt kunnen struinen bij de vuilnisbakken wil je zeker liever alleen naar de Aldi? Je hebt dan alle tijd.
Helemaal goed want ik vind winkelen niet erg en struinen doe ik inderdaad liever in alle rust, dus ging ik lekker alleen op pad.

Eerste stortplek: niets.

Tweede stortplek: niets.

Derde stortplek: ook niets.

Pech dus en ik reed door naar de Aldi.

Op de terugweg zie ik al op afstand bij plek drie iets fel gekleurdst schitteren. De twee scooters die voor me reden hadden hetzelfde gezien en stopten ook bij de containers. 
Shit, dacht ik, ze zijn het eerst dus moet ik maar afwachten waarin ze geinterresseerd zijn. Er werd druk overlegd en aan de spullen getrokken maar vercolgens knikten ze vriendelijk naar me en reden weg. Voor mij een teken om mijn wagen vol te laden.

Want wat lag er: een groot olievat, daar kan ik rommel in verbranden, een oude ijzeren jerrycan en een opblaaszwembad.
Dat zwembad, ik heb er al twee, ga ik gebruiken om van de toekomstige vijver het folie te beschermen tegen scherpe  steentjes. Maar het leukste wat er lag waren allerlei delen van zo'n kindercarrouseltje wat je op kermissen ziet staan. Het werd dus nog best wat passen en meten in de auto want naast de andere rommel moesten het paard en de dolfijn beslist mee.

En zijn ze niet leuk?Het vrolijkt de hele tuin op. 

En Rick: die moest natuurlijk hartelijk lachen om Malle Pietje maar hij zei wel meteen: ik vind het echt hardstikke leuk.
En jammer dat we niet meer verhuren want herinner je je nog dat we ooit gasten hadden die zeiden dat er niets leuks voor kinderen was?

Met groeten Ton

1 opmerking:

k. vsteenhouder zei

Ik had laatst dat mijn auto niet starten, toen was ik na de autogarage geweest en die heeft meteen gekeken wat het probleem was. Ook had de autogarage er meteen een nieuwe accu in gelegd en ook mijn auto reed weer gelukkig!