donderdag 10 december 2015

Swarovski

Eindelijk ben ik tevreden.

Alleen ik wilde de kerstboom hebben uit de nalatenschap van mijn zus. 

Nu was ik nooit zo'n liefhebber van een kunstboom maar sinds een we paar jaar geleden de kerstboom van Nootzaak kregen, zijn we helemaal om. Omdat we op Texel ook een kerstboom wilde opzetten, heb ik de boom gevraagd en gekregen.

Ook heb ik de Swarovski kroonluchter geërfd. Daar heb ik mooie herinneringen aan. De vele avonden dat ik met mijn zus en zwager zat te praten in hun appartement op de bovenste verdieping van een kantoorgebouw dat op de hoek van de Stadhouderskade en de Overtoom stond. 

Nu hoorde ik zus nog wel eens mopperen op de lamp omdat het zoveel werk was om hem schoon te houden. Vieze Swarovskikristallen glinsteren namelijk niet dus moest er geregeld gepoetst worden.
Ze heeft de kristallen voor het gemak zelfs een keer in de vaatwasser gedaan maar daar kan kristal niet tegen. Om minder werk te hebben heeft ze later een deel van de kristallen van de lamp gehaald. 
Daar werd hij trouwens niet mooier van.

Eergisteren was het tijd voor het opzetten van de kerstboom. Een fluitje van een cent want de lichtjes zitten er al in. Ballen d'r in en ja, wat nog meer? Ineens denk ik aan de losse kristallen die in een blik in de garage  liggen.
Beetje poetsen en in de boom. Helemaal prachtig. Tot ik 's avonds de lampjes aan doe.
De lichtjes geven zo weinig licht dat er niet wordt geschitterd.
Gister de boom leeggehaald en een ander soort lampjes erin. Ook niet het gewenste resultaat. Dus nu zit snoer nummer drie erin en ben ik tevreden met het resultaat. En ik weet zeker dat zus dat ook zou zijn geweest.


Met groeten Ton