zaterdag 5 december 2015

Hebben wij dat?

Alweer de laatste wandeling gemaakt. Morgen terug naar Tenerife en maandag vliegen naar donker Nederland.

We hebben het heerlijk gehad hier maar gaan zoals gewoonlijk ook weer met plezier naar huis. 

In tegenstelling tot San Sebastian of Santiago, vertrekt de bus uit La Playa juist heel vroeg. Nou, uh, om acht uur 's morgens.
Voor Rick is een hoogtepunt van de vakantie ook altijd een echt hoogtepunt dus ontkwam ik niet aan de beklimming van de Garajonay. Vanaf dit punt kan je het hele eilandje zien, inclusief de buureilanden. Nou, bij helder weer dan. Dan zie je El Hiero, La Palma, Tenerife en Gran Canaria. Het bleef beperkt bij de grote buurman Tenerife met de hoogste berg van Spanje die eigenlijk altijd boven de mist uitkomt.


Vervolgens naar beneden naar La Degollada de Peraza. Maar een km of 7 waar we 2,5 uur voor nodig hebben. Maar opnieuw een prachtige tocht en voor mij heerlijk: nergens te steil.
Het natuurpark waar we doorheen lopen is voor 10 % verbrand in 2012. Dat kun je nog steeds goed zien. Horen ook trouwens want de dode stammen van de laurierbomen piepen en kraken enigzins sinister door de wind.


De meeste bomen lopen weer uit dus is de grond weer met groen bedekt.


De uitzichten waren, in mijn ogen in ieder geval, weer spectaculair. 

Het leukste van wandelen is rusten en dat konden we minstens drie uur doen omdat we zo lang op een bus moesten wachten. 
Toen we in een restaurant zaten te eten dat ik: wat komt de afbeelding me bekend voor.  


Een echt feestbeest ben ik niet. Als ik veel drank drink en veel slap kan lu...n wil ik het wel leuk vinden maar anders? Ben ik liever thuis en heb een goede nachtrust.
Gisterochtend werden we gewekt door lawaai. Een paar mannen van de gemeente waren een podium aan het opbouwen. "Alvast voor het fiƫsta van morgen en het geld dat dat opbrengt is voor de restauratie van de ermita."
Oei, de Spaanse feesten kennende, duren die de hele nacht, zijn vrij luid en hebben meestal niet mijn muzikale voorkeur. Het podium staat minder dan honderd meter van ons balkonnetje.

Si, zei de dame van de fruitjuicebar, het duurt tot de madrugada. En betekent: tot de vroege ochtend.


Met groeten Ton