zaterdag 12 december 2015

Een veer......

Gisteravond hadden we de jaarafsluiting van de VPTZ Heiloo.

Met 22 vrijwilligers eerst aan de borrel en aansluitend een Indisch buffet. Om de kosten te drukken was dit bij een van de vrijwilligers thuis. De stichting heeft nu eenmaal een krap budget.
Leuk en verhelderend om eens ongedwongen met collega's te spreken.

Daarna naar het theater in Alkmaar voor een avondje onvervalste Palingsound. 50 Jaar muziek uit Volendam. Leuke band die een selectie liedjes zong van de Cats, BZN, George Baker, Piet Veerman en wat recentere sterren als Jan Smit, Nick en Simon en de drie J's.

Interessant voor mij waren ook de foto's van LP hoesen, filmpjes en ander beelmateriaal uit de jaren zestig en zeventig die op de achtergrond werden getoond. Jaren die muziektechnisch gezien volledig aan mij voorbij zijn gegaan kwamen zo tot leven. 

En als het over de jaren zestig gaat, bekruipt mij steeds het gevoel: wat braaf toch. 
In mijn herinnering dreunt de onrust van de zestiger jaren als negatief door. En ik gebruik met opzet het woord 'dreunt', want het zo heb ik het echt ervaren.
In mijn kinderogen was de wereld helemaal goed en b.v. de bezetting van het Maagdenhuis vond ik verontrustend. Ook door mijn ouders werd daar negatief over gesproken met typeringen als langharig werkschuwtuig, onruststokers en PROVO's.

In ieder geval heb ik een leuke avond gehad. Extra leuk: er mocht ook meegezongen worden.

Als blijk van waardering kregen we een veer.


Met groeten Ton