maandag 25 mei 2015

Jaaaaaaaa

Fossielen zoeken op Texel valt best wel tegen.

Ik kijk met mijn achterwerk.

Leuke burendag gehad gisteren.

Wat moet die zak met stenen in de kamer?

Tja, als je met iets nieuws begint kom je van alles over dat onderwerp tegen.


Ik hoor de klok nog wel eens luiden maar weet dan niet altijd waar de klepel hangt. Dus toen het duidelijk werd we op Texel gingen verblijven kwam ergens uit het onbewuste naar boven dat je daar fossielen zou kunnen vinden. (Een keer gehoord bij Vroege Vogels, denk ik) Nu houd ik toch al van struinen en strand en omdat ik dan tegelijkertijd Egbert uit laat, zoek ik regelmatig naar? Ja, hoe zien fossielen er eigenlijk uit? 
Als botten en als stukken steen met de afbeelding van een schelp of slak. 
Op het strand pak ik elk stukje zwartachtig steen op, bekijk het en als de vorm dan niets weg heeft van een bot gooi ik het weer weg. 
Toch heb ik al ongeveer een kilo of drie brokken thuis in de kast. Dit tot ongenoegen van Rick want die wil het huis Zen houden.

Omdat ik nog niets interresants heb gevonden ben ik maar eens op internet gaan kijken. Botten, speerpunten, bijlen, schelpen, brokken steen met een varenblad oid. Meestal heel erg zwart. Vervolgens maar weer naar het strand maar ik kon niets vinden.

Gisteren het burenuitje. Leuke dag met o.a. een excursie naar Het huis van Hilde in Castricum. Een archeologisch informatie centrum van de provincie. Een aanrader. De eerste vitrines bevatten natuurlijk? 

Brokken steen. Interesse meteen gewekt. Volgens mij heb ik van diezelfde brokken gevonden, fluisterde ik naar Rick. Foto's gemaakt en nadat we vanmiddag thuis waren meteen de zak met stenen uit de kast gehaald om eens goed naar mijn buit te kijken.

Jammer, geen overeenkomst maar....... nadat ik alles nog eens een keer goed had bekeken zag ik tot mijn verbazing dat ik toch een stuk fossiel heb gevonden. Soms vraag ik mezelf echt af hoe ons brein werkt. Ik denk dat ik al mijn vondsten al wel tien keer heb bekeken en heb dit niet gezien.


Nou, ja, hier zit een tevreden mens en morgen kunt mij op het strand vinden bij paal 6.

Met groeten Ton

1 opmerking:

Aart zei

Wel een leuke nieuwe hobby Ton.