maandag 4 november 2013

Bastard

Laatst bij een vriend.

Maar Ton, jij kan iemand volledig in de hoek zetten en dat op zo'n manier dat ie er niet uit kan.
Moi? Was mijn snedig verweer.
Tijdens het verdere gesprek kwamen we er niet echt achter hoe ik dat dan precies doe.

Een paar maanden geleden zijn we bij nieuwe kennissen op viste geweest en dat was zo leuk dat afgelopen weekend het tegenbezoek werd afgelegd.
Na het uitwisselen van koeien en kalveren vond ik het tijd voor het echte werk.
De dame heeft een bedrijf dat zaken doet met instanties in de publieke sector en lijkt meer te verdienen dan ik vind passen. (Maar.....Andermans boeken laten zich duister lezen, zei mijn vader altijd)

Het is misschien een wat directe vraag en je hoeft ook niet te antwoorden maar.... uh... Is het dan niet zo dat de artikelen die je verhandelt dan eigenlijk te duur zijn?
Misschien wel maar als je het verschil ziet tussen de instanties. De een gaat akkoord met de prijs die ik vraag maar een ander gaat...... Etc.
Ik bedoel ook niet dat jij iets doet wat niet kan maar......
Zo ging het gesprek nog even door.

Je durfde wel, zei Rick nadat de gasten waren vertrokken.
Hoezo, was mijn retorische vraag.
Je werd een beetje tricky.
Was het te erg dan?
Nou eh, je komt er mee weg omdat je het zo charmant inkleed maar ondertussen heb je een behoorlijk vooringenomen standpunt en daar laat je je niet vanaf brengen. Ze kreeg daarin geen enkele ruimte. Volgens mij wil jij horen dat je gelijk hebt? En als je dat niet krijgt begin je moralistische en suggestieve vragen te stellen.

Oei. Denk je dat ik er tegen haar nog iets over moet zeggen dan?
Nee, ik denk het niet. Het is een volwassen vrouw die daar wel tegen is opgewassen maar het is misschien wat je vriend een paar maanden geleden bedoelde.

Met groeten Ton










Geen opmerkingen: