zondag 3 november 2013

Autoloze zondag.

Heerlijk een auto die al wat ouder is. Ik kan hem zonder probleem gebruiken als vrachtwagentje zonder dat Rick begint te klagen over slijtage van de bekleding.

De hele week (behalve woensdag vanwege een pijnlijke schouder en vrijdag vanwege onophoudelijke regen) rijd ik af en aan met gesprokkeld hout van afgewaaide takken en omgewaaide bomen.

Langs de openbare weg vind ik het toch wat ongemakkelijk maar dat komt ook omdat ik werd aangesproken door een plantsoen medewerker: weet u wel dat u gemeente eigendommen steelt? Maar ik mocht wel gewoon doorgaan.
In de parken ga ik helemaal los. Er ligt nog zoveel ondanks dat ik echt de enige niet ben. Ik zie mensen met hout achter op de fiets en zag zelfs iemand met een kettingzaag en een aanhangwagen rondrijden.  De meesten gebruiken trouwens een handzaag.
Anyway.
Zaterdag ochtend was ik al om 8 uur op pad om een mooie dikke eiken tak te scoren die langs de doorgaande weg lag. Lekker in stukken gezaagd, de auto in en naar huis. Parkeer de auto, haal hem leeg en wil weer verder. Is het stuur in het slot gevallen en met geen mogelijkheid kreeg ik hem eraf.
Tja en we hebben de ANWB wegbezuinigd omdat Suzuki een eigen servicedienst heeft. Konden we meteen zien of die goed werkte. Dat deed ie en binnen een half uur was er een takelwagen met monteur. De man kreeg het stuur ook niet van het slot dus staat de auto inmiddels in de garage.
Maar wat nu met al dat hout dat nog ligt te wachten? Ik word er gewoon onrustig van. Zeker ook omdat ik dinsdag mijn snurk onderzoek heb en woensdag afreis naar sunny Spain. Is er nog wat te halen als ik weer terug ben?
Gelukkig heeft de buurman een grote kruiwagen en kon ik vandaag, weliswaar in kleine porties, toch mooi wat hout naar mijn hol slepen.
Morgen maar eens zien hoe het met Jimny afloopt . Misschien moet ik morgen ook nog met de kruiwagen sprokkelen.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: