zaterdag 16 november 2013

Met open ogen

"Probeer deze pinda's eens op te eten zonder dat je ze proeft" zei mijn moeder.
Een paar dagen later moesten we hetzelfde doen met een levertraan pil of iets dergelijks. En ondanks dat we mopperden begreep ik de bedoeling van de pinda proef.


Mijn slaapkamer moet helemaal donker zijn. Streepjes licht onder een deur of tussen gordijnen door zorgen dat ik niet kan slapen. Ook stand-by lampjes van airco of tv( hotelkamer) irriteren me.
Doe je ogen dan ook dicht, net als normale mensen is Rick's reactie inmiddels als ie mijn gezeur zat is. Maar ik lig altijd met mijn ogen open tot ik in slaap val.

Tijdens mijn rit in de Vogelrok van de Efteling, die in het pikkedonker plaatsvindt, deed ik steeds mijn ogen dicht maar op die momenten ervoer ik niet de bedoeling van die attractie. Angst moet je voelen. Waakzaam moet je zijn en met ogen dicht sluit je je af.
In zo'n attractie is dat bedoeling maar in je eigen bedje hoeft dat natuurlijk niet. Zal wel met angst en vertrouwen te maken hebben.

Sinds onze vorige vakantie in Los Zuecos slapen we permanent boven.
'Maar hoe kan het dat je hier niet zeurt over streepjes licht? Vannacht scheen zelfs de maan dwars op je gezicht en je snurkte lekker door.

Tja, als je iets leuk vindt kan je je over alles heen zetten.

Met groet Ton


Geen opmerkingen: