zondag 4 september 2011

Noot gekraakt

De keel staat voor vernieuwing en creativiteit. En ik heb al weken last van mijn keel.
Dus wat zit er dwars?

Zowel bij Blair als bij Nootzaak zing ik de tenorpartij. En daar ben ik tevreden mee.
Nu is bij Nootzaak het verzoek of ik de baritonpartij wil gaan zingen en dat wil ik niet. Dus zit ik al weken te meuten en redenen te bedenken om tenor te blijven zingen. Mijn belangrijkste reden daarvoor is dat ik het notenschrift geleerd heb in de G sleutel en daar staat de tenor in geschreven.
Bas of bariton staan geschreven in de F sleutel. Als ik goed de bariton wil gaan zingen moet ik -van mezelf-het nieuwe schrift leren maar dat lukt me vast niet want ik ben te veel gewend aan het oude.
Ook denk ik dat de partij minder interessant is dan de tenor. Omdat Rick ook tenor is kunnen we samen oefenen en dat heeft  voordelen.
Gelukkig ben ik nogal stijfkoppig dus kan dit weken duren.

Omdat ik gisteren opnieuw het gesprek met Nootzaak had over deze zaak is het niet verwonderlijk dat het hoesten vannacht erger was dan tevoren.
Mijn keel is inmiddels rauw en pijnlijk en de stem, als gevolg daarvan, een half octaaf gedaald. Hou ik nog wat langer vol dan kan ik, of helemaal niet meer zingen of alleen nog bassen.
Tijd om mezelf tot de orde te roepen en te denken aan mijn favoriete uitspraak: het gaat over niets.

De werkelijk reden dat ik niet wil baritonnen is dat ik me niet wil laten zeggen wat ik moet doen. Ik heb al een eerder geschreven dat ik een arrogante dominante hufter ben. Dit is een duidelijk voorbeeld.
Ik bepaal wat ik doe en wil en dat is tenor zingen en dat kan ik volhouden ten koste van plezier, goede sfeer en open relatie met de mensen om mij heen.

De opgeworpen weerstand is de weerstand die ík opwerp.
Als ik daar nu eens mee stop kan ik lekker gaan zingen.
Trouwens: het wonderlijke is dat ik vroeger alleen maar bas wilde zingen want dat was zo lekker masculien ( maar toen zat ik nog in een ontkennende fase over mijn seksualiteit )

Met groeten Ton

5 opmerkingen:

yvonne zei

Je vraagt je dus niet heus af wat je dwars zit??
Het is zo duidelijk als wat, je wilt gewoon niet wat zij willen, en gelijk heb je (voorlopig dan), want misschien valt het allemaal wel mee en denk je ooit: had ik jaren eerder moeten doen!
wens je veel wijsheid,
yvonne

Ton zei

Hoi Yvonne,

Oplettende lezeres.
Het eerste deel van mijn blogje gaat over alle redenen die ik bedenk om iets niet te doen. Dit zijn echter niet de werkelijke beweegredenen want die liggen iets dieper.
In het tweede deel had ik de echte reden moeten zetten en dat is iets dat ik van mezelf heel goed weet. Ik wil me niet laten domineren. Iedereen moet opr....ten die me een strobreed in de weg legt.Ik bepaal het wel.
In een eerder blog heb ik al eens geschreven dat ik een egoistische arrogante en dominante hufter kan zijn.
Wat er dan gisterochtend gebeurt is dat ik er eens rustig voor ga zitten wat er dwars zit en dan kom ik er redelijk uit ( meestal samen met Rick maar gisteren alleen )en kan ik mezelf tot de orde roepen.
Want uiteindelijk gaat het over niets.
En als laatste heb je een punt als je zegt: had ik jaren eerder moeten doen, maar om dat te moeten toegeven valt een dominante, arrogante hufter niet mee.
Bedankt voor je reaktie. Dit laat het voor mij al schrijvend ook weer dieper inzinken.
Zal mijn blog aanpassen

Met groeten Ton

yvonne zei

Je moet je blog niet aanpassen, gewoon zoals je het geschreven hebt is prima.
Hooguit moet je 'jezelf' wat aanpassen, zeker als je zelf last hebt van bepaald gedrag.
Vind het al supergoed dat je er toe komt om eens te gaan zitten en overdenken hoe dat nu komt dat je niet datgene wil wat die ander wil dat je doet!

Ton zei

Hoi Yvonne,
Het is de eerste keer dat ik een blog heb aangepast maar ik vond jouw opmerking een wezenlijk onderdeel.
Gisteravond had ik de eerste repetitie van Nootzaak en ik heb mijn gedrag verklaard aan de dirigent en dat klaarde de hele lucht op.
Bedankt voor het compliment.

Ik las op je blog dat jullie komende winter weer naar Frigiliana willen gaan. Is het misschien leuk om elkaar daar te ontmoeten?
Wij gaan ongeveer elke 5 a 6 weken een lang weekend.

Met groeten Ton

yvonne zei

Dat zou hartstikke leuk zijn geweest Ton, als we ook voor komend jaar weer Frigiliana gekozen hadden. Maar vorig jaar ging het met Hub al niet zo heel goed als we wilden wandelen daar, 'ons appartement' was voor een jaar verhuurd, dus ook al aankomende januari en februari, en toen hebben we besloten een dag rijden dichter bij huis te gaan zitten en dat houdt in dat we nu in de buurt van Torrevieja wat gehuurd hebben. Daar is het niet zo heuvelachtig als de schitterende omgeving van Frigiliana en Competa. Heerlijk, elke 5 a 6 weken een lang weekend, super!!