maandag 5 september 2011

Makkelijk.

Het leven wordt steeds makkelijker.

Ik wil graag een fototoestel dat goede foto's maakt en niet al te moeilijk is in het bedienen, vroeg ik aan de verkoper in de foto winkel.
Geen probleem, vanaf  €100 heb ik al iets voor u, antwoordde hij.
Na het bekijken van verschillende toestellen ben ik op internet nog wat gaan vergelijken en heb ik gekozen voor een Samsung WB650.
Het toestel werd geleverd met een aller aantrekkelijkst klein boekje met de titel 'easy start'.
Wat kan er dan misgaan.
En ik kan niet anders zeggen dat de foto's die ik inmiddels met de easy start heb gemaakt er goed uit zien.
Maar een mens wil meer. Altijd maar meer. Dus kreeg ik al gebruikend er de pest in dat ik al die menu's niet kon bedienen. Waar is de ouderwetse handleiding waar alles nog eens lekker in voorgekauwd staat?
Terug naar de winkel waar ik met een rood hoofd te weten kwam dat de handleiding op de meegeleverde CDrom staat.
CD in het apparaat.
Mijn eenvoudige camera heeft 150 paginas gebruiksaanwijzing nodig om uit te leggen wat ik er allemaal mee kan doen.
Het leven lijkt dus alleen voor de fabriek eenvoudiger geworden. Zij hoeven immers geen handleidingen meer af te drukken.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Patricia van der Zee zei

Ja Ton, Sense en Simplicity is nog altijd niet overal ingevoerd, zelfs niet met een camera! Ik weet uit mijn werkend verleden dat het toch altijd een strijd blijft tussen de 'techneuten' die zoveel mogelijk techniek in wat voor apparaat blijven proppen en de andere kant dat de gebruiker toch makkelijk een apparaatje kan bedienen zonder daarvoor 150 pagina's te moeten lezen. En heb je net zoals ik een hekel aan een handleiding lezen maar moet een apparaat 'gevoelsmatig' bedienbaar zijn, dan heb je soms toch pech. Maar geniet van je camera en we kijken uit naar héle mooie plaatjes! Groetjes, Patries

Anoniem zei

Hoi Patricia,

Ik denk dat hij vaak op'auto'zal staan en als die mooie plaatjes levert- die ik dan wel moet leren zien- zal ik ze tonen.
Bedankt voor je reaktie.

Met groeten Ton