maandag 19 september 2011

Over eten

Normaal gesproken gaan we maar enkele keren uit eten als we in Spanje zijn en koken de rest van de dagen zelf. Omdat we nu een gast hadden die het heerlijk vond om uit eten te gaan hebben we de keuken niet geopend, anders dan voor een kopje thee of koffie.
Wat ons opviel was de grootte van de porties. Alsof men de crisis probeert te ontlopen door mensen te lokken door ze veel voedsel voor te zetten. Ook lijken de prijzen lager te zijn geworden.
En natuurlijk het concept: eat as much as you can.
Voor Euro 9.95 kan je jezelf volledig volproppen bij de Chinees, de Indiër en nog wat andere buitenlandse restaurants. Waar je eerder gewoon een voor- hoofd- en nagerecht bestelde bestel je nu zonder géne het dubbele. En je laat gewoon staan wat je niet meer opkan.
Het lijkt er echter niet op dat er méér mensen komen maar dat zij, die komen, meer en betere keuzes
hebben voor minder geld. De kosten voor de restaurants zijn daardoor alleen maar opgelopen.
Het aantal gesloten restaurants is schokkend om te zien.
Trouwens het lijkt alsof de Spanjaarden helemaal niet meer komen eten. Waar een paar jaar geleden de restaurants om 22.00 uur volzaten met Spanjaarden is om die tijd de heleboel ongeveer uitgestorven.
Het is al met al prettig voor de tourist, maar die had het toch al niet slecht om in Spanje uit eten te gaan.

Met groeten Ton

Ps. Ik ben wel en kilootje zwaarder.

2 opmerkingen:

Anne zei

Hai Ton. Vervelend hè? Het viel ons ook op. En in de mega-stad Valencia een grandioos menu del dia kunnen halen voor 8 euro is toch niet te geloven? Dat het maar snel weer aan mag trekken allemaal.

yvonne zei

Vervelend voor de mensen zelf, triest hoor.
Maar het klopt wat je schrijft, om 22.00 uur is alles uitgestorven op wat toeristen na, dat was in frigiliana niet anders.
Vind het eigenlijk heel erg, dat kan zo toch niet doorgaan?