zaterdag 7 september 2024

Bassie

Of de lezers Bassie ook nog zouden komen te zien? Maar natuurlijk. Alleen waren er de eerste dag dat we in de B&B verbleven nog gasten en dan zit Bas in een afgesloten deel van de tuin.

Maar toen de gasten en de eigenaren waren vertrokken werd het ‘ons’ verblijf en namen we de boel over.


Eerst het gras besproeien. Dat doet Rick graag want net als van het watergeven in de Hortus wordt hij er zen van.


Ik begon met het opknappen van het bamboebos. Dat wordt een meerdaagse klus.


En Bas is helemaal blij want mag zonder aanwezige gasten overal lekker vrij rondlopen. Nou uh, dat  wil zeggen: hij gaat niet verder dan vijf meter bij ons vandaan.


En dan die lekkere takken die voor het oprapen liggen.


Dit is de hoogste berg van de provincie: de Maroma. Ook al zitten we hemelsbreed maar een kilometer of acht van Los Zuceos hebben we er hier wel een totaal ander zicht op.

De B&B is in Canillas de Albaida gelegen en dat is ook waar de oudere dame van het koor woont. Vorige week maakten we daarom al een paar afspraken om haar te helpen met wat klussen. Zo ontstopte ik de afvoer van het condenswater van de airco. Ook sleepten we de vriezer een etage naar beneden en voerden we een berg overbodige oude spullen af. Een deel naar de containers, een deel is bestemd voor de tweedehands winkel en wij mochten een tafeltje en een set met boortjes meenemen.
Morgen komt de dame in kwestie lunchen en bespreken we nog een opruimsessie.


Vanmiddag reden we terug naar Los Zuecos om daar de tuin te inspecteren en om wat waterwerken te installeren want er is regen voorspeld. En ja: ook al is het nog niet in overtuigende hoeveelheden, het regent.



Met groeten Ton 




3 opmerkingen:

miekequilt zei

Fijn om elkaar zo te kunnen helpen. Leuk om Bassie te zien.

Y. Schoutsen zei

Erg ontspannen zien jullie eruit.

Della and Tracy zei

Ah that solves a mystery!! I live in Canillas and drove past a man with a black dog who looked remarkably like Rick, but I thought it could not be him!! He must have a twin!! this explains everything. ;)