zondag 15 september 2024

Wel een verschil

Afgelopen week was het jaarlijkse feestje van de gardenclub. Nu wordt dat normaal gesproken in augustus gehouden maar vanwege omstandigheden werd het naar september verplaatst. En dat zorgde er dus voor dat wij deze keer van de partij konden zijn
Heel genoeglijk was het. Zet mij met een glaasje wijn en wat gelijkgestemden bij elkaar en ik ben in mijn element. 


De man op de foto is zo ongeveer de clubvraagbaak voor het vermeerderen van planten. Dus een interessant gesprek over zaaien en stekken.
Wel was hij onder de indruk van de door mij meegebrachte zaailing van de Aloe ferrox. Die gaf ik als aardigheidje aan het echtpaar dat hun huis en tuin hadden opengesteld voor het feest.

Bijvangst is dat een van de tuinclubleden graag wil zingen in het koor. Ik hoorde dat terloops toen ik naar de dranktafel liep en haakte daar meteen op in want mannen! daar heb je er nooit genoeg van. Nou in een koor dan he. Dus haalde ik direct Rick er bij en het is geregeld. Mike komt maandag.



Ook Rick vermaakte zich uitstekend. In een van de gesprekken kwam de Rodepalmkever ter sprake. Die kever legt haar eitjes in de stam van de dadelpalm en de uitkomende rupsen eten dan het hele zachte hart van de stam op. Einde verhaal voor de palm. 
Veel tuinclubleden hebben palmen rond het huis dus het is wel iets dat leeft. 
Je kunt de palm behandelen met gif waardoor de eitjes niet uitkomen maar dat is niet alleen duur, het moet ook nog eens elk jaar herhaald worden.
Maar Ton heeft een emmer, bracht Rick in, en daar zitten feromonen in die de kevers lokken.

Dus moest ik er snel bij komen om een en ander toe te lichten. Uitkomst: ik maakte in een emmer wat gaten aan de zijkant en spande aan de buitenkant een gaas. De feromonen in de emmer, die je moet kopen in de agrarische winkel, lokken de kevers en die klimmen dan langs het gaas naar het gat in de emmer en vallen naar binnen.
We brachten de emmer vrijdagmiddag inclusief feromonen naar betreffende persoon en na een uur of twee kregen we al bericht: de eerste kever gevangen.


Anyway. 
Hieronder een foto van een ander feestje. Een feestje van twintig jaar geleden. We kregen hem gisteren toegestuurd onder de noemer: uit de oude doos.


Nu is de kwaliteit niet geweldig maar wat jong nog.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Emie zei

Leuke foto uit de oude doos. Maar je ziet er ook nu nog jongensachtig uit Ton!

Jan uit Perth zei

Ik sluit me bij Emie aan ;-)!