zaterdag 18 november 2023

Zeemandrolletjes

Nee, kou en regen deren me niet maar dat het zo donker is. Zelfs toen gistermiddag de zon scheen had ik het idee dat zij elk moment achter de horizon zou kunnen verdwijnen. En dat was zo rond 12.00 uur.

Nou ja. De agenda zit vol nu ik hier maar een kleine twee weken bivakkeer. Hospice, hortus, dineren bij buuf, bezoeken aan huisarts en tandarts. 

Vandaag een reünie van neven en nichten van moederskant.
Sommige van hen heb ik al jaren niet gesproken dus er werden oude herinneringen opgehaald. Dat begon al vorige week zei een neef die me begroette met hé Ton wat leuk om je te zien.
Uh maar waarom noem je me Ton, wilde ik weten.
Nou, ik herinner me nog dat je het niet leuk vond als we je Tos noemden en dat jij ons dan weer Zeemandrolletjes noemde. (De familienaam is Zeeman)
Oh, maar dat had meer te maken dat jullie er altijd Tos Caballeros van maakte.

Dus werd het weer gewoon Tos.

Met 26 mensen waren we en ik sprak er misschien acht en toch staan er blaren op mijn tong en oren. Zes uur waren zo voorbij. 
Daarna bracht ik nog een bezoek aan mijn schoonzus om haar te condoleren met het overlijden van haar 95 jarige moeder die deze week overleed.
En wat is dan twee uur?

Anyway: het was een dag naar mijn hart. Dagen die ik op de Spaanse berg wel eens kan missen.


Met groeten Ton 

4 opmerkingen:

Emie zei

Familiecontacten zijn de langstlopende in je leven en daardoor in de meeste gevallen heel dierbaar.

Mevrouw Niekje zei

Ja, het is hier inderdaad erg vaak donker en grijs overdag. Lekker vol programma! Had even gemist dat je deze kant op kwam, maar snap dat je mee kon liften met de boot van Sint. Goede reis gehad??

Anoniem zei

Hallo Ton, even twee vragen; ik las in een van je blogs dat jij yuccastammetjes gewoon zo in de grond zet. Dus zonder dat er wortels aan zitten? Kan dat echt? En bij de agave attenuata? Werkt dat ook zo? Kan die ook gewoon alleen als afgezaagde stam de grond in? Ik vraag dit voor een vriendin ;-). Groetjes, Elisa

Ton zei

Hoi Elisa, Ja hoor, dat kan. Bij de yuccastammen wel opletten dat ze niet per ongeluk ondersteboven worden geplant. Mijn ervaring met de Agaves is dat het het best wekt met grotere stekken. Natuurlijk wel regelmatig water geven. Met groetenTon