maandag 13 november 2023

Het werd weer geregeld

Onderweg naar de olijfoliepersing haalde ik zaterdagmiddag bij de ferreteria aanmaakblokjes voor de haard en een tube transparante kit. 
Lekker interresant.

Die kit gebruik ik om de glasmozaïeken te maken maar dat ligt stil omdat ik geen wasmachine ramen meer heb, nog glazen deksels van hapjespannen. Die laatste zijn zeer geschikt om minicactussen in te zetten.

Anyway. Toen ik na het olijf- debacel thuis kwam zei Rick dat we een eet uitnodiging hadden gekregen van vrienden aan de andere kant van de berg. De vriendin vroeg me of ik voor haar ook eens zo’n mooie glazen mozaïek zou willen maken.
Ja, hoor antwoordde ik maar heb geen schalen meer. Als jullie ook zouden willen uitkijken naar wasmachine deuren of hapjespandeksel dan kan ik aan de slag.

Gistermiddag was de bijenkomst voor Rememberenceday in Maro.

We waren nogal vroeg op pad want hadden de taak op ons genomen om het orgel mee te nemen en te installeren. Dat kwam goed uit omdat Rick dan ook meteen zijn solo Nella Fantasia te oefenen waar hij zichzelf op zou gaan begeleiden.


Het zingen tijdens de ceremonie ging helemaal goed ondanks de abominabele akoestiek en hitte. Zoals op de foto te zien is zit het koor in een serre en omdat het gewoon veel te heet is voor de tijd van het jaar was het qua temperatuur wat afzien. De draperingen zorgen niet alleen voor gezelligheid maar ook dat elke vorm van geluid in doeken gesmoord wordt. 

Maar er werden geregeld tranen gedept en neuzen gesnoten en daar doen we het voor.

Het geheel is altijd behoorlijk traditioneel en doedelzakken mogen dan ook niet ontbreken.



Ach en mannen in rokjes hebben toch ook wel wat. 
Waarom ze een mes in hun kousen dragen, wilde ik weten.
Dat is om zich tegen opdringerige mannen te verweren, werd me verteld. Britse humor.

De gezamenlijke lunch was zeer gezellig, lang en lekker. 

Zo tegen vieren op huis aan en dan is het mijn uitje. We komen dan langs vier vuilnisbakken.

Ik wilde graag een paar zwarte bloempotten hebben, een beetje een tussenmaat van een liter of anderhalf inhoud. Daar werd in voorzien.
Ook zag ik nog een stuk hout liggen voor in de haard. Dat bleek bij nadere inspectie een beeldje.

En na wat struinen zag ik ook nog een glazen deksel. Het universum zorgt voor alles.

Mijn dag kan dus niet stuk.

Goed. Eenmaal thuis ruimden we de auto uit en liet ik Rick mijn gevonden schatten zien.



O maar dat beeldje mag niet in de kachel hoor, dat kan mooi op de kast staan en past die glazen deksel niet op de koekenpan? 

Het beeldje mag blijven maar als de vrienden vanavond geen glazen schaal of deksel hebben dan wordt die deksel beplakt met glas.


Met groeten Ton

5 opmerkingen:

Willem zei

Natuurlijk gaat dat beeldje niet de kachel in. Wat het is, of wat het voor moet stellen; geen idee, maar het is wel een aandoenlijk beeldje. Kenners mogen het wat mij betreft een stukje naïeve kunst noemen, of er een andere kwalificatie aan geven. En misschien is het wel door een amateur-houtsnijder gemaakt, het heeft wel iets,

Francien. zei

Ha ha ha, ouwe scharrelaar.
Groet uit een kletsnat Achterhoek.

Bertiebo zei

Wat een mooi beeldje!!!

Petra zei

Hoi Ton, leuk allemaal weer muziek maken/zingen deksel vinden top👍Je moet als je wel wel ff je tekst aanpassen want er staat Her werd weer geregeld en ik denk dat je het bedoelt. Groetjes Petra.

Mevrouw Niekje zei

Die Britten en hun humor.. I love it!! Moest ook lachen om jouw eerste alinea, wat je ook schrijft, ik lees het graag, interessant of niet. Dus lekker doorgaan met al die blogjes over jullie geneuzel daar in Spanje!