woensdag 26 februari 2020

Quarantaine

Het lijkt wel of we in vrijwillige quarantaine zitten. En we zijn niet eens naar Corona gevoelige streken geweest. Nee het is het vermaledijde weer dat ons doet binnen houden.

Meer dan voldoende tijd om dingetjes te regelen, afspraken te maken, hazenslaapjes op de bank te doen en bij tijd en wijle wat te vervelen. Dat laatste geldt alleen voor mij.

Zo zijn we weer ingeschreven voor deelname aan de Nijmeegse waar we beiden meer lopen dan de reglementaire afstand. Omdat Rick dit jaar zestig wordt mag ook hij 30 kilometer lopen om zijn medaille te krijgen. Maar we gaan zo lang als we het volhouden voor de 40. Het is volgens ons de leukste afstand en het lopen van de Nijmeegse dwingt ons ook om elk jaar voldoende te trainen. Want van bewegen is nu eenmaal bewezen dat het een positieve invloed heeft op het ouder worden.

En we logeren tijdens de Nijmeegse bij Agnes. Op weg naar Rome mochten we drie nachten bij haar logeren en omdat het zo goed klikte kwam het idee om de komende jaren als betalende wandelaars bij haar te overnachten.

Anyway.
Vandaag scheen af en toe een zonnetje en kwamen we in actie. Een rondje rond de stad.


Elzen, ik vind ze prachtig en ze zitten inmiddels vol met katjes. Want oei, dat krijg je als je steeds maar binnen zit: de voorbodes van de lente kunnen dan zomaar aan je voorbijgaan.



En dit wil je toch niet missen.

De aanpassing in de badkamer verloopt nog niet zo soepel. Nou ja, het kopen van een nieuwe douchecabine was december jongstleden binnen tien minuten gedaan. Het verkrijgen van een offerte om die te installeren duurde twee maanden.
En natuurlijk stuurde Rick tussendoor nog eens een berichtje of twee waar de betreffende offerte bleef.
En ja, uiteindelijk kregen we een reactie: sorry maar het nieuwe jaar begon K-lompen U-it T-rekken waarna de volgende dag de offerte binnen kwam.
€ 1200.00  Nou en daarmee begon februari voor ons ook niet al te prettig.

Na behoorlijk wat zoeken en informeren was er eindelijk een andere monteur die bereid was om vanavond even langs te komen.
Voor maximaal de helft gaat ie het voor elkaar maken zegt ie. In maart. Wel demonteer ik de oude cabine en voer ik de rommel af.

Met groeten Ton


4 opmerkingen:

schrijfselsvanmij zei

Prachtig die Els, er staat er ook een naast ons tuinhuis, die hebben jullie vast gezien. Tot woensdag!

Ton zei

Hoi Inge, Natuurlijk heb ik die gezien. Ik moet wel zeggen dat de solitair staande elzen het mooist tot hun terecht komen. Met groeten Ton

KnutzEls zei

Ik wilde graag een "eigen" boom in de tuin, dus plantten we een els. Bleek het een haagbeuk te zijn, die natuurlijk veel te groot werd. Zij/hij heeft helaas het veld moeten ruimen.

Ton zei

Hoi Els, Tja, dat zijn veelvoorkomende fouten die zelfs nog door professionelen worden gemaakt. Altijd jammer om een gezonde voom weg te moeten halen. Met groeten Ton