donderdag 20 februari 2020

Gestolen uurtjes

Is het nou echt zo erg?
Nou, dat nu ook weer niet maar we missen het Spaanse leven, ook al zitten de dagen vol.

Zo reisde Rick maandag naar Zaandam voor een bezoek aan de oogarts en bezocht ik een orthopeed in Den Helder.
Oei, ik krijg een prikbehandeling om de gevolgen van de Dupuytren in mijn rechterhand te verminderen maar dan moet ik wel eerst in overleg met de hematoloog van de Van Creveldkliniek in verband met mijn Hemofilie. Wat een gedoe, denk ik dan meteen.
Gelukkig kon ik gisterochtend een opengevallen plek opvullen en toog ik naar Utrecht. Daar maakte ik meteen kennis met de nieuwe hematologe (ik was al vijf jaar niet meer op controle geweest) die onder andere de medicatie verzorgde voor de bloeding die ik had in Oostenrijk op weg naar Rome (kom je dan wel voor een controle als je terug bent.)


Na een uurtje was alles geregeld en stond ik weer buiten. Ik ging met de nieuwe tram richting de stad. Halverwege stapte ik uit om door het centrum naar het station te lopen. Heerlijk want het zonnetje scheen er even lustig op los. 
Eenmaal in de grote stationshal hoorde ik de klanken van blaasinstrumenten en dan ben ik meteen een en al oor. Blaasmuziek zit diep in mij omdat ik van mijn achtste tot mijn vierentwintigste jaar trompet speelde. De musici waren beslist opgeleid aan het conservatorium want het klonk prachtig. Dus kocht ik een bekertje koffie en zat een kwartiertje op een bankje te genieten.

Tegen de tijd dat ik thuiskwam was Rick op zijn werk.
Die kwam zo rond half twaalf thuis met een door bloed bevlekt werkschort.
Tja, wat daar nu mee te doen?
Zoeken op internet gaf dat het kledingstuk zo snel mogelijk in het water gelegd moest worden. Oei, deze bloedvlekken waren inmiddels al helemaal ingedroogd.


Dus zette ik Rick’s jasje in een emmer met water en azijn. Dat was de volgende tip op het www.
Het bracht me wel meteen terug naar de tijd van mijn jeugd toen er in de badkamer van het ouderlijk huis regelmatig een emmer met een deksel stond die ik als nieuwsgierig Aagje natuurlijk moest oplichten.

Anyway.
Zo sterk als een nat vloeitje was ik vanmorgen.
Donderdagochtend is Hortusochtend. De wekker stond keurig op acht uur ingesteld en die ging ook precies om acht uur wekkeren en ik? 
Ik had geen zin en bleef liggen. Het was me té koud en te onaangenaam (op dit punt maakt koud douchen dus geen verschil.)
Wel genoot ik vandaag van de ‘gestolen’ uurtjes want als je zo iets doet moet je er wel van genieten natuurlijk.


Met groeten Ton

10 opmerkingen:

sjannesblog.com zei

Zo herkenbaar allemaal, emmer, genieten van gestolen uurtjes, heerlijk!

Petra1945 zei

Een dagje schoolziek... het is je gegund.
Overigens: zijn jullie vanwege die medische afspraken in Nederland?

Ton zei

Hoi Jeanne, Herkenbaarheid is heerlijk. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Petra, Schoolziek was ik vroeger geregeld. We zijn hier niet speciaal voor bezoekjes aan doctoren, Het kwam toevallig zo uit. Maar als we een dokter willen zien moet dat wel in Nederland gebeuren. Met groeten Ton

ben van bommel zei

hoi Ton (én Rick!)...ik, die van de 'koudwatervrees' ben, van soms 'ziende blind', eerder nog kleinzerig dan kleinzielig kan zijn bij wélke gedachte aan de Medische Wereld dan ook (maar wat moet dat moet hè!), van 'de knoei en van de vloei, oei!' en van twéémaal raden en dan weten dat we er hier aan de Costa tóch nog twéé weken kunnen aanknopen op een ándere hooggeplaatste locatie in Almunécar, ik groet jullie hartelijk vanuit Tropisch Spanje, jullie veel plezier wensend in Biotopisch Holland......Ben

Ton zei

Hoi Ben,
Wat heerlijk om nog twee weken op een hooggeplaatste plek te mogen verblijven. Uiteraard nieuwsgierig waar jullie nu zitten.
Met groeten Ton

Petra zei

Hoi Ton ik weet niet of de bloedvlekken er met alleen de azijn uit zijn, maar anders een beetje backing soda erbij. Dan gaat het wel lukken denk ik. Sinds jullie in Holland zitten alleen nog maar 💨storm en 🌧 regen gehad denk 🤔. Voor morgen natte sneeuw ❄️ voorspeld lekker hoor het houd niet op. Naar de hortus zou ik ook nog steeds eens toe, eerst maar ff wachten op wat beter weer dan ga ik dat zeker doen.
Groetjes Petra.

Ton zei

Hoi Petra, De azijn werkte niet voor 100%. De volgende tip was de vlek goed insmeren met groene zeep en een paar uur laten staan. Daarna wassen en : weg vlek. Het weer valt ons inmiddels wel een beetje veel tegen. Het lijkt wel of we vrijwillig in quarantaine zitten want komen de deur bijna niet uit. Een bezoek aan de hortus is beslist de moeite waard maar ik zou wachten op beter weer. Met groeten Ton

Anoniem zei

Ik gebruik bij bloedvlekken een flesje vlekkenverwijderaar wat ik bij kruitvat koop. Dat werkt echt goed, ook de andere flesjes.
Ik knoei geregeld en ik krijg met dat spul alles schoon. En simpel, want je doet wat spul op de vlek en dan in de wasmachine en het komt er schoon uit.
Dit soort flesjes: https://www.kruidvat.nl/dr.-beckmann-bloed-eiwit-vlekkenduivel-vlekkenverwijderaar/p/1695569

Ton zei

Hoi Renske, Dank voor de tip want ik denk dat dit wel vaker gaat voorkomen met Rick’s baan. Met groeten Ton