donderdag 6 februari 2020

Badgast

Het was me teveel werk om de stronk van de omgezaagde Pijnboom volledig weg te halen. 
Eerst wilde ik de hele stam laten staan omdat ik hem té dik vond om handmatig af te zagen maar dat vond Rick niet zo’n goed idee.
Dus bedacht ik dat als ik de stomp op een hoogte van 70 centimeter zou afzagen dat mooi zou zijn om een vogelbadje op te zetten.


Wonderbaarlijk genoeg zaagde ik hem bijna horizontaal af en staat de schaal redelijk recht. Maar de afgelopen weken zag ik niet één vogeltje badderen of drinken. Tot vanmorgen toen kwam de eerste badgast.

Vandaag onstonden in de loop van de ochtend donkere wolken boven het land en besloten we om de zon aan de kust op te zoeken en we togen van Nerja 



naar La Heradura voor koffie en pootjebaden.


In Almuñecar aten we bij cervezeria Luna wederom een heerlijke tapaslunch. 

En...... kwamen we een bekende man tegen.


Daarna de peñon beklimmen van waar we goed zicht hadden op de prachtig blauwe en turquoise tinten.




En waar de gaste een foto van ons maakte.

Een heerlijke dag dus met als toetje thuis een uurtje samen zingen.

Met groeten Ton

4 opmerkingen:

sjannesblog.com zei

Allemaal prachtig om te zien!!

Ton zei

Hoi Jeanne, Dank voor het compliment. Met groeten Ton

ben van bommel zei

veni..vidi...vici, maar of ik nou 'overwón' dat weet ik niet, al lijkt dat met die, door gaste Ellen met haar 'candid camara' gefotografeerde, grootse gebaren van me daar wel enigszins op. Maar dat de lezer dezes zich vooral hierbij voor de geest houdt: Ben, 'de Frans-Spaanse buurman', probeert alleen maar iets duidelijk te maken, en met zijn staccato turbo-taal was dat weer eens niet makkelijk hè Ton en Rick!

In ieder geval weer een verrassing zomaar op die 'Passsage' als dankbare en zonovergoten passanten: "Viva Almunecar" aan de Costa Tropical....enne: "hasta miércoles hombres!"

Ton zei

Hola Benno, Altijd leuk om bekende mensen te ontmoeten. Het geeft zo in het ‘nieuwe vaderland’ een gevoel van geworteld raken. Of je duidelijk was met je staccato taal gaan we woensdag weten. Met groeten Ton