dinsdag 4 februari 2020

Niks mist mee

De gast treft het, het is gewoon zomer. Hoogzomer zelfs naar Nederlandse begrippen.


Gelukkig staan De Klompen op 500 meter hoogte dus van de mist boven zee hadden we geen last. 


Het was eerder dat we genoten van die dikke witte bloemkoollaag die zich soms wat terugtrok en even later weer vet boven het dorp hing.



De Amandelboom in de tuin staat in volle bloei en wordt zeer goed bezocht door bijtjes. 



Het ontbijt namen we onder de Acacia en luisterden naar het gezang van wat ik dacht dat leeuweriken waren. Inmiddels zijn er meerdere zwaluwen verschenen en zagen we gisteren zelfs alweer een Hop. De eerste knoppen van de Chinese vernisboom zijn gesprongen en de Irissen bloeien voor het einde van de week.
Wat wil een mens nog meer?



Nou uh, dat de gast de naaimachine even nakijkt en het getik van de naald heeft verholpen en meteen vraagt of er nog ‘een klusje’ te doen is.
Dat is er altijd.
En zo zette ze even, nou uh even, een nieuwe rits in een vest.

Omdat ze ook nog eens heel graag zingt, ging ze gistermiddag mee naar het koor.
Het was Rick’s eerste officiële repetitie als dirigent van Coro de Cómpeta. Dat was helemaal leuk ook omdat er een grote opkomst was.
De twee koren die sinds de komst van de nieuwe dirigente zijn ontstaan voorzien in een behoefte en gaan dus niet ten koste van elkaar.

Met groeten Ton

5 opmerkingen:

Lot zei

Wat een mooie naaimachine is dat, geerfd?

Ton zei

Hoi Lot, Nee niet echt geërfd maar wel indertijd van de Nederlands buurman overgenomen na het overlijden van buurvrouw. En ja, het is een goede, degelijke en mooi machine in de originele koffer. Dat laatste vond gaste zo mooi. Met groeten Ton

Sietske zei

NIet te geloven, dat is een Husqvarna. Mijn moeder had die ook, ik heb hem nog, inclusief de groene koffer waar hij in verkocht werd. Fantastish zo'n ding!

Ton zei

Hoi Sietske! Volgens mij zijn ze er nog best veel want onze gaste zei dat ze onverslijtbaar zijn. Nooit wegdoen dus. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Marleen, Dank voor het compliment. De foto’s zijn vanuit de tuin van De Klompen gemaakt. Wel heb ik wat gezoomed. Met groeten Ton