zaterdag 23 augustus 2014

Wat stinkt ie toch

Niet alleen met ons voedsel wordt geknoeid. Ook met dat van dieren.

Koeien die van nature herbivoren zijn worden gevoerd met de tot bix verwerkte stoffelijke resten van hun geslachte voorouders. Honden daarintegen krijgen als carnivoren brokken die voor meer dan de helft bestaan uit graan, met bergen zout, smaak-en kleurstoffen. O, ja en drie procent vlees. (beetje gechargeerd)

Nadat we besloten hadden om een hondje te nemen hebben we ons uitgebreid laten informeren over wat een hond van nature eet. Vlees.

Toen we met puppy Egbert bij de dierenarts binnenstapten zei die als eerste: U heeft een wolf gekocht. U gaat hem toch wel rauw voer geven he?
Ja, was ons antwoord.
Heeft u wel eens een hond met een peteroliestel gezien?
Nee.
Een hond eet alleen rauw voe.....
Ja maar luister u hoeft ons niet te overtuigen hoor. We hebben al lang besloten hem vlees te geven.
O.

We kregen vervolgens nog wel een uitgebreide uitleg van de gezondheidsvoordelen en we moeten zeggen dat Egbert een gezonde hond is.

Maar er zit ook een nadeel aan. In vlees zitten weinig ballaststoffen dus als er wordt gepoept is het een klein hard keuteltje dat over is gebleven van een pond vlees. Tel daarbij op dat Egbert verzot is op half vergane stokjes en takken (die onverteerd worden uitgescheiden en soms pijn doen als zo'n stokje over dwars door het uitgangetje moet) zoddat het soms een wat moeizaam proces is.

Tijdens onze wandeling in Spanje kregen we bericht dat onze SnoopDog verstopt was.
Oei, geef hem maar droog voer dan komt het wel weer opgang. En ja dat gebeurde.

Maar de consequenties zijn dat Egbert abnormale hoeveelheden water drinkt. Ongeveer elke twee uur zit te piepen voor een gigantische plas. Hij een bijna halve meter lange drol maakt, onzettend veel windjes laat en ondragelijk uit zijn bek stinkt.
Dingen die hiervoor beslist niet aanwezig waren.

In de zomer met de deuren open heb je er nog niet zo'n last van. Nu echter het weer slechter begint te worden en Egbert weer meer binnen is begint ons dit behoorlijk tegen te staan. Hij gaat morgen dus weer over op pens, kip, paard, rund en lam. 

Het zou mij verbazen als de klachten dan niet verdwijnen. Wordt vervolgd.

Met groeten Ton








Geen opmerkingen: