woensdag 20 augustus 2014

De schrik zit er goed in

De was droger heeft na 16 jaar de geest gegeven en moet vervangen worden.

Normaal gesproken kook ik de meeste dagen zelf als we in Spanje zijn. Natuurlijk zijn er altijd wel één of twee bezoekjes aan de Chinees want dat is te lekker om te laten schieten.

Zo ook deze keer. Althans dat was de bedoeling. Maar met een verstopt riool waardoor we de gootsteen in de keuken niet konden gebruiken en de laatse vier dagen Los Zuecos moetsen afstaan aan gasten is er van koken niet veel terecht gekomen. Vervolgens verbleven we in La Perla de Frigiliana waar we ons té te goed hebben gedaan aan uitgebeide ontbijten en overvloedige dinners.

Vanmorgen thuis in het koude en natte Nederland gaf de weegschaal dan ook 75,5 kg aan en dat vind ik echt iets te veel van het goede. Tijd voor fruit als ontbijt en groente als middagmaaltijd. (we eten na de wandeling door Spanje de warme hap om een uur of twee) 

Het grootste probleem bij ons is de voorraad, die kunnen we namelijk niet aan. Alles roept om gegeten te worden. Is er geen chips dan worden er crackers gesnoept. Geen kaas in huis, dan is er wel pinda saus om een broodje eetbaar te maken. Is de koek op dan zijn augurken in het zuur heel lekker met een plak ham, zelfs bij een kopje thee of koffie. Trouwens een ei is zo gekookt en met een klodder mayo is zelfs het droge eigeel nog smeuig te maken. En als het heel erg is maak ik van zelfrijzendbakmeel een pannenkoek en van een hand rijst en een bouilonblokje een soort van zoutige soep.

Dus wat doe ik? Ik haal per dag wat ik nodig heb en dat betekent dat aan het einde van de dag alles op is. Maar voor de partner ga ik soms een stap te ver.

Omdat ik nogal zuinig ben heb ik vanmiddag geïnformeerd naar energiezuinige, goede en goedkope wasdrogers. Maar die combinatie is er niet. Ze zijn zuinig en duur of niet zuinig en goedkoper.
Tja, zei Rick, dan zul je een berekening moeten  maken wat er op den duur goedkoper is.

Als om een uur of vijf de koelkast opengaat, hoor ik de volgende klacht.
Deze koelkast is niet Sonja Bakker proof maar hoort eerder thuis in land waar ernstige hongersnood heerst. 
En jij wilt morgen shoppen voor een nieuwe energiezuinige wasdroger. Je kunt misschien beter die koelkast verkopen, dan spaar je meer uit. Hij draait voor de kat zijn viool. Er staat niets in.


Tja, als ik zo kijk is ie wel erg leeg.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: