vrijdag 18 april 2014

Help, al weer een week voorbij

Goede vrijdag. Van Al Mansa naar Alpera 22 kilometer

Gisteravond kreeg ik het even heel benauwd. Voelde ik nu pijn in mijn scheenbeen? Tendinitis? Net nu de tenen vrijwel pijnloos werken, een volgende klacht? En uit ervaring met de vorige Camino weet ik dat dat tamelijk onprettig is. Dus cortisonzalf gesmeerd, paracetamolletje d'r bij, ijsblokjes erop en slapen.


Vanmorgen lek de pijn mee te vallen.
Maar, o ja, hoe zat het ook alweer. Tendinitis krijg je door te veel kilometers, te snel en te grote passen te lopen. En had ik nu net niet geschreven dat het tempo omhoog was gegaan? En dat tempo verkrijg ik door hele grote stappen. Dus na de eerste passen daagde het: tuttige kleine pasjes dus, de afstand zit wel goed vandaag.
En het werkt. Geen verergerde klachten. En met dat resultaat ben ik heel gelukkig. (En Rick ook want ik ben niet echt een zonnetje met klachten)



Het was vandaag weer een prachtige tocht. "Kan je geen mooiere foto's op je blog zetten" werd me gevraagd. Nee dat kan niet. Ik neem de foto's met een klein toestelletje, dat is licht en past gemakkelijk in mijn broekzak. Zie ik iets moois kan ik zonder te stoppen een foto maken.  Alleen kan ik die niet op mijn blog krijgen. Ipad foto's kan ik uploaden en om bij elk wissewasje de rugzak af te doen, Ipad eruit te vissen en een foto te maken kost me gewoon teveel tijd. (Doe ik alleen als we toevallig een stop hebben) Ook ben ik dan steeds uit het wandelritme. Maar vandaag dan toch maar eens gedaan.


De tafelberg op de achtergrond is een foto van gisteren. Vandaag zijn we die links voorbij gelopen, ongeveer ter hoogte van het knikje.

Zo zag het er van dichtbij uit.


En dit is net aan de andere kant van de berg. De bergpas ligt ongeveer op 700 meter hoogte. Overal konijntjes, vogels, rozemarijn, tijm, brem, groenblijvende eiken, Lithiodora( prachtig blauwe bloemetjes) en nog veel ander bloeiend spul.

Om een uur of 12 in het hotel in La Pera en een uurtje later aan het menu del dia geserveerd door een weliswaar vriendelijke maar wat barse stellige ober. Er was weinig ruimte voor menu keuze, hij bepaalde het zo ongeveer. Het was heerlijk.

Dat het vandaag een feestdag is werd duidelijk toen we door dit behoorlijk kleine dorpje liepen en wat wilden drinken op de paseo. We zaten er samen met twee Spanjaarden maar met een uurtje zat er meer dan honderd man. Heel gezellig.


Achter mij zit de rest.

En er schijnt vanavond een indrukwekkende processie te zijn maar die begint volgens meneer pastoor om half elf. Te laat voor een pelgrim maar misschien verbaas ik mezelf.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: