maandag 11 juni 2012

Vierpotige huisslak

De snij- en sperzieboontjes gaan niet echt lekker.

"Voor een snelle ontkieming is het aanbevolen om de boontjes een nacht in het water te laten weken".

14 Mei de boontjes voorgeweekt en de volgende dag geplant. Na een week: niets.
Een paar dagen later, na wat graafwerk, bleken ze volledig verrot.
Nieuwe poging maar heb de bonen toen in een bak in de serre gezet. Dan kunnen de vogels de zaden niet opeten en kan ik klimatologische omstandigheden zelf een beetje in de hand houden.  Na een dag of vier werd ik ongerust en ben met een lepel gaan wroeten naar de bonen. Weer verrot. En nee ik heb niet teveel water gegeven. 
Afgelopen donderdag poging 3. Bonen niet voorweken en direct in de aarde gelegd. Na twee dagen kwamen de eerste blaadjes boven de grond uit. De bakken vanaf dat moment buiten gezet. Maar s'morgens waren er een aantal plantjes opgevreten door de slakken. Dus daarna gingen de bakken s'avonds weer naar binnen.
Toch had ik vanmorgen het idee dat er weer een paar blaadjes weg waren. Onder de bakken gekeken of er misschien een paar slakken zaten maar niets te zien.
Zitten we vanavond op het terras aan het diner ziet Rick dat onze eigen vierpotige huisslak Egbert met smaak het frisse bonengroen zit op te vreten.
Misschien wel een beetje mijn eigen schuld want als ik sperziebonen schoonmaak krijgt Egbert er altijd een paar. Hij vind ze blijkbaar erg lekker.

De kweekbakken staan nu op ' hondveilige' hoogte.

Met groeten Ton

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Ton,
Wat een leuk verhaal en Egbert maar lekker eten.
Ciao,
A3