dinsdag 26 augustus 2014

Broodje méééét jam

Doordat we van begin April tot half Juni in Sunny Spain waren is er van de groententuin niet veel terecht  gekomen. 

Als de zon niet schijnt moet ik zelf wat zonnigs bedenken.

Tuurlijk had ik tuinbonen geplant voordat ik vertrok waar ik nog goed van kon oogsten. Ook de rabarberplant was flink gegroeid en voor de langste dag heb ik daar nog een flinke portie van kunnen veiligstellen. De frambozen hebben goed vrucht gedragen net als de nog heel kleine bessenstruiken.
Ik heb die fruitoogst steeds ingevroren.


Nadat we waren thuisgekomen heb ik snel bonen, courgettes en pompeoen gezaaid. Inmiddels zijn die uitgegroeid tot mooie stevige planten en dragen inmiddels vruchten.



De snij - en sperziebonen bloeien wel maar maken tot nog toe maar weinig peulen. Ik denk dat dat komt door de veelvuldige regen. Het is voor insecten dan moeilijk om te vliegen zodat de bestuiving achterwege blijft. Natuurlijk zie ik af en toe wel een insect en vanmorgen toen het nog behoorlijk koel was kon is zelfs deze doto maken.


Hij doet in iedergeval zijn best. 

Anyway. Het was nogal sombertjes vanmorgen en ondanks dat er nieuwe vruchtjes zijn ontstaan aan de frambozen en aardbeien vond ik het tijd om iets zomerachtig te doen. Dus  van de ingevroren vruchten heb ik lekker jam gemaakt.


En zowaar als je niet klaagt wordt je beloont. 

Vanmiddag brak de zon door en zodirect een broodje met jam


Geen opmerkingen: