donderdag 29 augustus 2024

Groargrumpff

Er mist een rubberen ringetje. Daardoor spuit er water uit de aansluiting en werkt de hogedrukspuit niet goed. 


Natuurlijk heb ik er dan de pest in. Niets vervelender dan dat spullen niet werken op momenten die ik daarvoor heb bedacht. Dat dat ringetje weg was ontdekte ik nadat ik op het www had gezocht. 
En ja hoor: had ik geen actieve herinneringen aan zo’n klein rubberen ringetje dat op het oprijpad lag vlak voordat we naar Nederland vertrokken? En had alter ego Malle Pietje toen niet gedacht wat ie met zo’n ringetje zou kunnen doen? Maar toch tot de conclusie was gekomen dat hij al rommel zat had in de voorraadkist met onbruikbare spullen. Laat maar liggen was toen de gemakzuchtige conclusie.

En nu dus gebakken peren want de ijzerwarenhandel waar we het hogedrukmonster kochten had weliswaar honderd soorten en maten rubberen ringetjes maar niet de goede en nee: ze konden ze niet bestellen. 
Dan ontstaat er bij mij hoge druk.



Anyway. Bij aankomst in Spanje zag het terras er zo uit. Het kon dus wel een schoonmaakbeurtje gebruiken maar dat stelden we uit omdat er regen verwacht werd met kans op hagel en windstoten. 


En vannacht onweerde het als een gek en viel er zelfs regen. Dat laatste in beduidend mindere mate dan het onweer en de wind. Met dit resultaat.
Dus zocht ik de spullen bij elkaar om de boel eens ff lekker te kuisen. Maar dat werd het niet.

Morgen maar eens aan de kust bij een paar ijzerwarenhandels proberen zo’n ringetje te scoren.

Niet beters voor het humeur dan wat tutten met planten.


De Payrusplantjes hebben de overtocht goed doorstaan en groeiden de laatste dagen zelfs al boven de rand van het bakje uit.
Tijd voor nieuwe huisvesting.



Een ijsemmer van Coca Cola doet dienst als voorlopig onderkomen.


En met het herstelde goede humeur op naar het dal waar we waren uitgenodigd bij vrienden voor een Indonesische lunch met rendang. En dat was niet alleen bijzonder lekker maar ook heel gezellig om na een paar maanden bij te praten.

Na de eerste hete dag hier is het wat aan het afkoelen. Vandaag was het zeer aangenaam bewolkt met een zachte bries en een temperatuur van 28 graden.

Meteen na aankomst verleende ik Eerste Waterhulp Bij Droogte.


De transparente heeft veel verdorde blaadjes en de groene hangen slap.



Zo zag de struik er vanmorgen uit. Een stuk prettiger en verdere schade blijft achterwege.


Met groeten Ton 


4 opmerkingen:

Y. Schoutsen zei

Wat erg, zo'n klein rubbertje weg (had je hem echt zien liggen?).
En wat de Eerste Waterhulp niet kan doen: geweldig!

Charlie zei

Wat jammer nou van dat rubberen ringetje, had het nou toch maar bewaard, neemt totaal geen ruimte in beslag! Hier bij ons al zo vaak geprofiteerd van al die bewaarde ringetjes! Hoop dat je het kan bemachtigen.

Willem zei

Hoe herkenbaar van dat o-ringetje. Vaak stop ik zo'n ding in mijn zak en vergeet het weer. Geheel volgens de wet tot het behoud van 't chagrijn blijk je een week later dat bewuste ringetje nodig te hebben. Dan komt het volgende probleem; in welke broek of jaszak heb ik dat ringetje gedaan en weer geheel in overeenstemming met de eerder genoemde wet kun je het ringetje niet meer terugvinden. En om de boel compleet te maken; weken, of soms maanden later vind je het ringetje alsnog terug, maar in die tussentijd heb je allang een ander ringetje gekocht en gaat het ringetje alsnog bij de voorraad rubber-ringetjes.
Murphy had het echt bij het rechte eind toen hij zijn wetmatigheid wereldkundig maakte.

Hetty zei

Misschien past de o ring van een Gardena aansluiting erop? Of bij een duikwinkel vragen. Die heb je vast aan de kust. Daar gebruiken ze ook veel o ringen voor de luchtflessen. Succes!