zondag 14 januari 2024

Verrassingen

Zo half januari kan je zien dat de dagen weer lengen.



Nu scheelt het ook doordat we weer in het zuiden zijn waar de zon zelfs op de kortste dag pas om 18.10 uur ondergaat.

We hadden een zeer voorspoedige vlucht ook al was ie een beetje rumoerig met twee sportteams die de al aardig wat biertjes naar binnen haden gewerkt. Nou ja, na een uurtje werd het wat rustiger en hoorden we zelfs hier en daar gesnurk.


Eenmaal in de campo werden we aangenaam verrast: het onverharde deel van de weg was geëgaliseerd. Hoe fijn is dat?

En zo zag dat er de volgende morgen uit bij daglicht.




We spraken de Spaanse buren, die rechts achter de groene wand wonen, om nog maar weer eens een poging te doen om de weg van een betonlaag te voorzien.

Een andere verrassing



De Agave attenuata bloeit. Die hele bloeistengel is gevormd in de weken dat we in Nederland waren, al moet ik zeggen dat er wellicht al voordat we vertrokken er al een begin van de stengel te zien zou moeten zijn geweest.

De tuin zag er goed uit en rook heerlijk fris. Een gevolg van de  regen die de afgelopen dagen viel. En……dinsdag en woensdag zouden zomaar ook nog wat nattigheid kunnen brengen. 


Kortom: het is heerlijk hier.

Met groeten Ton 



6 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Gelegaliseerd? Heeft de weg nu een andere status, was het eerst een illegale weg? 😉 Hier merk je het op een zonnige dag ook al goed dat er een verschil van bijna een half uur is in vergelijking met een maand geleden. Alleen de ochtenden blijven zo lang donker. Fijn dat de tuin er zo mooi bij ligt!

Bertiebo zei

Het is hier nu nog donker, maar 's middags begin ik het ook te merken. Heel fijn!

Marthy zei

Niets zo fijn om terug te komen en met aangename verrassingen geconfronteerd te worden. Het kan ook anders!

Jan uit Perth zei

Fijn dat jullie weer genieten van het Spaanse leven!

Willem zei

Een terugkomst met een aangename verrassing is altijd plezierig. In jullie geval een dubbele; een gefatsoeneerde toegangsweg en een bloeiende Agave attenuata. De bloei van de attenuatie is misschien naar florale normen niet uitzonderlijk mooi, maar wel spectaculair. Het wordt je ook meteen duidelijk waarom in Engelstalige landen de A attenuata de Foxtail Agave genoemd wordt. Al zou ik, afgaand op de foto, het liever hebben over een ereboog in plaats van een vossenstaart. Als ik me goed herinner, ontstaan in de 'bloeistengel' allemaal nieuwe plantjes. Kun je nog eens een plantje weggeven, ook aan je in Nederland wonende vrienden en kennissen. Uit ervaring weet ik dat het een fraaie kuipplant is en geschikt is voor een gezin met kinderen; de bladeren hebben niet van de scherpe punten waaraan je je lelijk kunt bezeren. En ze schijnen ook te krijgen zijn met een gele of witte rand aan de bladeren.

miekequilt zei

Fijn om zo thuis te komen. Hopelijk wordt de weg echt afgewerkt, dat lijkt me wel nodig. En wat heerlijk dat jullie zoveel zon hebben.