zondag 21 januari 2024

Nederlands weer

Maar volgende week schijnt het dan weer zonnig en veel te warm te worden.

De afgelopen dagen was het bewolkt en……viel er ook twee dagen regen. Negen millimeter drie dagen geleden en een dag later nog eens acht. En omdat het langdurig en lekker rustig viel, liep er veel extra water via de slangen de tuin in.


Ook vandaag was het het wisselend bewolkt. Goed weer voor een wandeling in het natuurpark. We zijn aan de training begonnen voor de pelgrimstocht van aankomende maart en waar we extra op letten is hoogtemeters maken. 

Inmiddels ruim een week op de berg en weer in ons normale ritme. Zeker wat eten betreft en daarmee is het kerst- en oudennieuwspek min of meer als sneeuw voor de zon verdwenen. Wel met een aantekening dat de kerstkilo van 2022 een vast onderdeel van het lijf lijkt te zijn geworden. Maar ‘dat staat je goed’ zeiden vrienden waarmee we lunchten.

De buurman heeft een nieuwe beheerder gevonden voor de vakantieverhuur van zijn huis. Daartoe hebben we afgelopen zondag de huissleutels teruggegeven en zijn we officieel van die taak ontheven.

Morgen de koorrepetitie. Een tenor uit wales heeft toegezegd te komen zingen. Hij heeft zangervaring. Voor mij is dat van belang want dan kan ik een beslissing maken om weer als bas te gaan zingen.

Met groeten Ton

1 opmerking:

Mevrouw Niekje zei

Hoi Ton, een kilo meer die er nu al sinds 22 zit en je goed staat lekker laten zitten hoor! Ben benieuwd hoe je de heer uit Wales klonk. Het 'Welsh' is een zangerige taal en ook als een Welshman (of woman) Engels praat klinkt het zangerig. Fijn dat jullie geen conciƫrge meer zijn voor het buurhuis. Hoe hoog gaan/kunnen jullie met de wandelingen?