woensdag 11 augustus 2021

Vlerken

Jonge meeuwen piepen om voedsel en dat doen ze de hele dag.
De ouders komen schreeuwend naar het jong en dat doen ze de hele dag.

Goed, in Spanje gaat het geblaf van honden de hele dag door en hier zijn het meeuwen die voor het achtergrond lawaai zorgen.
Er is overal wat.
Anyway. 



Na het oefenen van zijn vlerken heeft het kuiken eergisteren het dak verlaten. Oei. Omdat het jong de vliegkunst nog niet helemaal meester was kwam het per ongeluk in de besloten achtertuin terecht en kon er niet uit. De tuin is té klein voor de ouders om er in te landen. Dus nam het gepiep en gekrijs in alle hevigheid toe.

Bij buurvrouw aangebeld maar die wilde het kuiken niet naar buiten laten in verband met het grote aantal katten dat in de buurt rondloopt.
Ze wilde het liever een dagje aankijken en dan eventueel dinsdag de poort openzetten.

En dat deed ze dus gisterochtend.

Daarmee werd het gekrijs niet minder want zo op de openbare weg zijn er nog meer gevaren dan slechts verhongering in een binnentuin.
Auto’s, fietsers, honden en katten, bij het verjagen van de laatsten komen dan de ouders in beeld. Tegen auto’s zijn ze niet opgewassen en daar moest het kuiken zichzelf zien te redden. Al fladderend kon die zich in veiligheid brengen.

Uiteindelijk werd het wat rustiger en zag ik het kuiken op de nok van de buren zitten. Tenminste; ik denk dat het ‘ons’ kuiken was.

  

Vandaag niets meer vernomen en is de rust weergekeerd.

De cortenstalen plantenbak is gisterochtend door Rick en mij gevuld met aarde en door mij beplant. Van het gros van de bewoners kregen we complimenten. Dat is altijd fijn. De mopperaars bleven mopperen en dat vind ik dan weer lastig.

Goed: de klus is gekkaard.



Mijn rechtervlerk is vanmorgen opnieuw behandeld om de pink weer volledig te laten strekken. Na de behandeling van vorig jaar duurde het ongeveer een maand of vier voordat de pink weer begon krom te staan. Nu zijn er meer sneedjes gemaakt in de bindweefselstreng in de hoop dat er langer resultaat blijft.



Hier dus ook een paar dagen rust.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Jan uit Perth zei

Sterkte met je hand en pink, Ton. En een paar dagen rust? Da's altijd goed. Groetjes uit Perth!

Lot zei

Straks wordt ik geopereerd aan een triggerfingerduim. Nou de ingreep duurt 10 mijn, sneetje in de huid, sneetje in de peesschede en verbinden. Dan weer uur terugrijden.
Maar wel lekker snel want hier in een gespecialiseerde kliniek kan ik al binnen 2 weken terecht in locale ziekenhuis waarschijnlijk over 3-5 maanden.

Ton zei

Hoi Jan, Dank. Het gaat goed en ik heb geen pijn of ongemak. De rustduur kan wat worden teruggebracht. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Lot, Ik hoop dat het allemaal goed is gegaan. Ik wens je een spoedig herstel. Met groetenTon