donderdag 5 augustus 2021

Gesteggel


Het is dat we weten dat er bij de Spaanse buren werd ingebroken en Leo geen blafje liet horen. Anders zou je kunnen denken dat we een echte waakhond hadden.


Dinsdag waren we op visite in Stroe op het eiland Wieringen. Leo en Beau, hond van de vriendin waar we waren, bewaakten zo ongeveer het hele vakantiepark. Samen staan ze sterk.

Thuis staat Leo vaak uit het raam te gluren. Soms vragen we ons af wat hij eigenlijk ziet, maar vanmorgen was het gewoon duidelijk.
De baas gaat toch niet weg zonder mij? 

Bij Rataplan had ik een goede vondst. Een mooie stevige muziek standaard. Rick helemaal in zijn nopjes, want er wordt een nieuwe poging gedaan om de opleiding tot koordirigent te volgen. Het hangt natuurlijk af van de Coronaperikelen of dit gaat lukken.


Een andere klus is de aanschaf van een grote plantenbak voor op de binnenplaats. De interieurcommissie, waar ook het exterieur onder valt, stelde voor om een boom te plaatsen in de driehoek maar daar kwam nogal wat kritiek op af over vallende blaadjes en zo. Een ander voorstel: een vlaggenmast? Nee, dat gewapper van de vlag zou wooncomfort aantasten.
Het valt niet mee om 22 eigenaren op een lijn te krijgen. 
Na veel gesteggel werd akkoord gegaan met een plantenbak met een boom. Alsof die geen blaadjes laat vallen.

Kijk, eigenwijsheid en eigengereidheid zijn mij niet vreemd en omdat ik interieurcommissie zit kan ik toch behoorlijk mijn stempel drukken.Zo werd het een cortenstalen bak van een kubieke meter groot, waar mijn favoriete struiken in komen te staan. Eleagnus met heerlijk geurende bloemetjes en eetbare besjes.

Rechts tegen de muur staat het het hek waar sinds vorig jaar, na jaren van discussie, eindelijk een beetje gezelligheid in de vorm van beplanting begint te komen.

Het zijn kleine stapjes en het volgende stapje ligt al in de week.


Met groeten Ton

12 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Ton, alle kleine beetjes helpen een handje mee voor de natuur, en zo ben je heel goed bezig. Gaat vast weer mooi worden met je groene vingers 😊. En mooie vondst bij de Rataplan die standaard, ook daar heb je oog 👁 voor. En nu maar hopen dat het allemaal door kan gaan 😉. Het blijft nog steeds een dingetje die Corona. Fijne avond groetjes Petra

schrijfsels zei

Sommige mensen ...... Zo klaagde een buurvrouw (een paar huizen verderop) over de kastanjeboom in onze wei: teveel blad .... tijdje later was de boom (door wie??) gekortwiekt :-(

Emie zei

Heel goed hoor Ton, zorg jij maar voor een beetje meer groen op de parkeerplaats. Ik moet wel lachen om het bezwaar van sommigen dat er blaadjes kunnen vallen...mijn hemel wat een natuur liefhebbers!;

Willem zei

Ik heb wat verweesd gekeken naar de eenzame, nog lege bloembak die het kale en lege 'driehoekje' tussen de parkeerhavans moet versieren. Objectief gezien is een bloembak van 1 m3 van behoorlijk formaat, maar als ik de bak zie staan op lokatie, dan komt het me voor dat het maar een klein bakje is. De aangrenzende parkeerplaatsen zijn ca 4.85 m lang en het op te vullen 'driehoekje' heeft meer dan die lengte, waardoor je qua oppervlakte gauw richting 10 m2 gaat. Het lijkt me wat armetierig worden als je op die oppervlakte het moet doen met 1 m2 bloembak.
Als de medebewoners een (loof)boom lastig vinden, dan zouden ze ook kunnen kiezen voor een paar winterharde palmen. Een trachycarpus groeit vrij 'kaal' de hoogte in, waardoor er ruimte is voor lage ondergroei, wel of niet bloeiend, of je kiest voor een europese dwergpalm, chamaerops humilis die lager blijft en breder uitgroeit. Relatief nadeel van de dwergpalm is wel dat ze stevig gestekelde stengels heeft, maar dat is meteen bescherming tegen vandalisme. De Dwergpalm is iets minder winterhard dan de Trachycarpus, maar de mijne heeft de afgelopen relatief strenge vorst- en sneeuwperiode uitstekend doorstaan.
Geef meteen toe dat ik niks te maken heb met de aankleding van jullie binneplaatsje, maar het kwan zo vervreemdend over, dat ik het even kwijt moest.

Ton zei

Hoi Petra, Zo is het: de mens wikt. Corona beslist. We ggan het zien. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Inge, De rijdende rechter beslist het meest in conflicten over bomen. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Emie, Het lijkt er op dat een flink deel van de mensen bang is van natuur in de leefomgeving en dan bomen in het bijzonder. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Willem, Welkom in de wereld van de VVE waar De Tegenstander niet gevoelig is voor relevante info. Gewoon: ik ben tegen. Dat is dan ook wat de eigenaar van aangrenzende parkeerplek Rick gistermiddag toebeet. Een bak met een struik is het maximaal haalbare en ik ben blij met elk groen blaadje maar het universum heeft me meerdere malen hardgrondig horen mopperen. Met groeten Ton

Willem zei

Wat zei die astronaut ook alweer toen hij als eerste mens voet op de maan zette? Iets met kleine stapjes en grote sprongen. Dat gevoel lijkt me echt te horen bij je strijd om je woonomgeving iets te vergroenen.
Nu nog oppassen dat er in die drie plantjes/struikjes langs het gaas, zich geen vlinders gaan ophouden en eitjes leggen. De rupsen zouden het groen eens kaal kunnen vreten. Over slakken zal ik het maar niet hebben.
Al met al, ik wens je veel succes met de strijd om de vergroening van je zomerresidentie, al vind ik het wel triest dat vaak een of twee medebewoners op zo'n negatieve manier de woonomgeving kunnen domineren, want ik ben ervan overtuigd dat het gros van de bewoners het vaak weinig uitmaakt als het maar functioneel blijft en je een beetje 'bij de weg' blijft.

Marthy zei

Ja het is ongelofelijk dat mensen problemen maken over het vallen van blaadjes van bomen. Gewoon je groenplan doorzetten, Ton. Veel te veel harde ondergrond daar, niet goed!

Ton zei

Hoi Willem, Mooi gezegd door die Armstrong. Onze pogingen voor meer schoonheid zetten we voort. En inderdaad: de meesten vinden het ok wat we doen. Wel zolang ze er maar geen zorg voor hoeven te dragen.Met groetenTon

Ton zei

Hoi Marthy, Een omgeving met te veel harde materialen onthechten je van moeder natuur en je mensheid. Met groetenTon