zaterdag 7 augustus 2021

Kerstpakket

Het langdurig afwezig zijn heeft ook voordelen.



Zo kreeg ik gisteren mijn verlate Kerstpakket van het hospice. Gelukkig bevatte het geen bederfelijke waren. 
Kadobonnen voor bakker, visboer, bioscoop de bloemist en de bierspecialist.
Hoe lekker kan het zijn?



Vandaag stond er vis op tafel. Rick de kibbeling en ik wat gerookte makreel. Het smaakte heerlijk samen met een salade van krootjes..

Iets anders. Iets waar ik minder blij van word. Of eigenlijk wat mismoedig en teleurgesteld.

Ik vind……(wat je vindt breng je maar bij de politie) dat er bij de dokter té snel een pilletje wordt gegeven. Kijk soms eerst eens naar wat je er zelf aan kan doen. Dat laatste dan wel met overleg of info van de huisarts.
Ik slik al een aantal jaren bloeddruk medicatie. 
Vanwege ons lange verblijf in Spanje door de Corona zat ik vanaf maart zonder pilletjes. Mooi om eens te kijken of ik met de aanbevelingen van Dokters van Morgen, geen zout, suiker/koolhydraten en minder of geen dierlijke producten van de pillen af zou kunnen afkomen.

De afgelopen week kon ik na urine en bloedonderzoek bij de dokter langs.

Tja. Dat viel me behoorlijk tegen. De bloedruk te hoog en eiwit in de urine. De pillen komen dus terug.  
De bloedsuiker daarentegen was in tegenstelling tot vorig onderzoek wel goed. Ik mag dus aannemen dat de voedselregels wel wat gedaan hebben. En wellicht zou de bloeddruk zonder lifestyle aanpassingen nog hoger zijn geweest.

Nu maar op zoek om te kijken of ik kruiden kan verkrijgen of verbouwen die van nature bloeddruk verlagend werken. 
Ach, het houdt me bezig.

Met groeten Ton

10 opmerkingen:

Anoniem zei

https://www.optimalegezondheid.com/7-beste-natuurlijke-bloeddrukverlagers/

Bertiebo zei

Ben benieuwd welke kruiden,
Ton.

Anoniem zei

Mijn vader kreeg na een herseninfarct eerder dit jaar ook medicatie voorgeschreven o.a. bloeddruk medicatie. Aangezien mijn vader een hekel heeft aan pillen van de apotheek en meer ziet in een aanpassing van zijn leefgewoonten, heeft hij contact gezocht met een homeopathisch huisarts. JA je kunt de cholesterol medicatie misschien vervangen door natuurlijke middelen. NEE je kunt de medicatie om je bloeddruk omlaag te brengen NIET vervangen door een natuurlijk middel. Aanpassingen in je eet-en leefgewoonten kunnen iets verlichting brengen, maar je kunt het middel nooit helemaal weglaten. Dat was het antwoord dat hij kreeg na het bloedonderzoek.
Dus voordat je iets onderneemt, neem eerst contact op met de homeopathische huisarts én laat je bloed helemaal uitpluizen. Dan krijg je een antwoord dat op jou is toegespitst.

Clarien zei

Hoi Ton. Wat goed van je. Vooral dat 'in overleg met de arts'. Kruiden zijn wonderbaarlijk. Ze kunnen je eigen geneeskracht versterken, net als gezonde voeding en beweging dat kunnen. Ze zijn trouwens vaak niet zozeer bloeddruk verlagend of verhogend, maar ondersteunen bij het herstel van een gezonde bloeddruk. Wat nóg mooier is natuurlijk.

Succes met je onderzoek!

Ton zei

Hoi Vlasje, Dank voor de link. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Bertie, Als er nieuws is laat het weten. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Anoniem, Dank voor de info. Het is ook meer dat ik het lichaam wil ondersteunen. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Clarien, Dat onder steunen is eigenlijk wat ik wil. Met groetenTon

Gwennie zei

Een gezonde leefgewoonte kan nooit slecht zijn, dus... alle beetjes helpen! Denk ik dan... :-)
ps, ik ben gewezen op je blog door een vriendin, omdat ik (wij) het voornemen hebben een pelgrimsroute te lopen en jullie (jij en je man) ervaren zijn, volgens haar! Ik ga dus even je blog doorspitten naar die tocht... ;-)

Ton zei

Hoi Gwennie, Met een goed leefstijl hoop ik redelijk gezond 95 te worden. Lukt het niet kan ik mezelf er in ieder geval niet de schuld van geven. Onze pelgrimstochten: 11 april 2014 van Valencia naar Santiago, 10 oktober 2017 - 88 tempelroute Shikoku Japan en 6 juli 2020 van Den Helder naar Rome. Veel inspiratie. Met groeten Ton