maandag 5 juli 2021

Soms is een flinke stap voorwaarts een stap achteruit.

Vanmiddag had ik een afspraak bij de plastisch chirurg in Alkmaar om mijn door Dupuytren kromgetrokken rechterpink opnieuw te laten behandelen.
Aardige arts, legde precies uit welke behandelmogelijkheden er zijn en welke voor mij wellicht de beste zou zijn. Naar aanleiding van zijn vraag welk beroep ik uitoefende: geen/pensionado, ontstond er een gesprek over zingeving.

Anyway: half juli kan ik onder het mes.

Met mijn zingeving zit het de komende maanden wel goed. Vanwege de COVID is een aantal vrijwilligers gestopt en met de vakantietijd in het verschiet is het ook in het hospice soms puzzelen hoe de roosters vol te krijgen. BEL MIJ; Whatsappte ik naar de coördinatrice en dat deed ze dus staan er weer wat extra diensten in de agenda.

Van onze voormalig lerares Japans kreeg ik een flinke portie compostwormen aangeboden. Ik kan ze ophalen vlak voordat we naar Spanje gaan. Dus zoek ik op het WWW naar tips om zelf een wormenhotel te maken. Dat kan met plasticbakken en waar kan ik die beter kopen dan bij de tweedehands winkel. Daar ging ik vanmorgen al vroeg naar toe. Maar niks bakken wel iets anders. Iets waar ik eigenlijk helemaal niet zo heel veel mee kan doen maar waar ik wel heel blij mee ben want het is een kwalitatief mooi gemaakt ding.



Een roetsvrijstalen jerrycan. Hij gaat mee naar Spanje. En ja, er staat al drie weken een doos in de slaapkamer om spullen in te doen die we mee terug nemen.



Met de ex-camera van zus ben ik aan het experimenteren en daarvoor ging ik naar de hortus waar ze net de koikarpers aan het voeren waren. Volgens mij een mooie scherpe foto.

Wel anders dan die van het melkpak waarvan ik in alle tijd en rust toch ook een scherpe foto zou kunnen maken.



Soms is een goeie stap voorwaarts een stap achteruit.


Met groeten Ton

10 opmerkingen:

Willem zei

Voor je wormenhotel lijkt het me dat je eens contact moet zoeken met Rob Alberts. Op zijn blog schrijft hij er met enige regelmaat over. Zijn blog heet "Blogger uit Amsterdam-Zuidoost"
Hij weet op zijn minst waar je terecht kunt voor inlichtingen en adviezen en wellicht kan hij ook uit eigen ervaringen putten.
Succes ermee.

Emie zei

Lekker herkenbaar dat heen en weer gesjouw met spullen voor het andere huis! Bijzonder dat je met de plastisch chirurg een gesprek over zingeving kon voeren. En fijn dat je snel geholpen kunt worden. Veel zingeving gewenst bij het mooie vrijwilligerswerk dat de doet.

KnutzEls zei

Die jerrycan is een beauty! Maar met zo'n nieuw pak ben ik wel blij. Als het bijna leeg is, kun het het helemaal openmaken en uitschrapen met de flessenlikker. Knieperig? Ja, maar ook milieubewust. Zo gooien we geen yoghurt meer weg. :-) Die doppen vond ik altijd al ondingen.

Ton zei

Hoi Willem, Dat is zeker een leuke en interessante blog. Meteen een link gemaakt zodat ik die in mijn dagelijkse blogronde kan meenemen. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Emie, Dat gesleep is het voordeel van de Panda en dat voordeel gebruik ik dan ook. Gereedschap, planten, kleding en wormen staan al klaar. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Els, Ik heb me ook altijd verbaasd over die stomme doppen. Zonder doppen kon je de pakken aan de bovenkant helemaal open trekken en vervolgens het pak plat drukken zodat het meeste er uitkwam. Maar flessenlikkers? Zijn die er nog? Ik zie ze nooit meer in winkels. Met groetenTon

schrijfselsvanmij zei

Ik ergerde me ook altijd aan die doppen, en ook aan de extra plastic deksels op de bekers yoghurt. Kan toch best allemaal zonder?
Wij slepen ook iedere keer weer spullen heen en weer, ik heb daarvoor thuis een grote plastic bak klaarstaan.
Succes met de operatie!

Ton zei

Hoi Inge, We kunnen niet alleen met een berg minder aan plastic verpakkingen maar ook met die stomme samengestelde verpakkingen van b.v. papier met plastic. Die laatst kan je ook nog eens heel moeilijk scheiden voor recycling. Het gesleep met spullen is eigenlijk gewoon leuk.
Met groetenTon

Y. Schoutsen zei

Haha! Gaan de wormen nou in een roestvrijstalen behuizing richting Spanje???

Ton zei

Hoi Yvonne, Neeeeeeee natuurlijk niet. Ben nog op zoek naar een mooie bakken/wormen hotel. Met groetenTon